Ai missäkö Paimen? Älä siitä huoli, mennään vaan entisten pyhien askelissa!

sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Ah, kuinka turvallinen ja yhtenäinen on valtakuntasi!

Rakkaassa isänmaassamme on tänäkin kesänä saatu sankoin joukoin kerääntyä yhdelle koolle lukuisiin kesäseuroihin. Niinpä siionin julkaisutkin ovat saaneet kertoa meille kaukaisista uskonystävistä, jotka "ihastelivat Jumalan valtakunnan yhtenäisyyttä ja turvallisuutta."

http://www.telegraph.co.uk/news/picturegalleries/worldnews/9884921/North-Korea-leader-Kim-Jong-un-visits-Korean-Peoples-Army-Unit-323.html#PhotoSwipe1377940782452

perjantai 26. heinäkuuta 2013

Voimavaroja jaksamiseen

Pravda sai jälleen olla lohduttamassa kuormien alle uupuvia uskovaisia ja saattamassa heitä parannuksen askelille.

"Me elämme yhteiskunnassa valtakunnassa, jossa meiltä vaaditaan aina vain enemmän. Emmekä itsekään välttämättä huomaa, että voisimme pysähtyä, tarttua tähän hetkeen ja nauttia siitä, mitä tapahtuu ympärillämme nyt.

On tärkeää tunnistaa, kun voimavarat ovat vähissä. Se on tärkein masennuksen paranemisen edellytys. Jos huomaa olevansa väsynyt, se täytyy hyväksyä ja olla itselleen armollinen. Tärkeää on myös oppia sanomaan ei. Meidän ei tarvitse osallistua kaikkeen mitä meiltä vaaditaan."

Näin saamme nytkin Pravdan rohkaisemana jäädä jatkamaan entisten lammasten askelissa ry:n työvuoroin poispanijoina ja rukoilla että edes yksi tai kaksi saisi näiden terveisten voimalla kokea lähtemisen armon omalle kohdalleen.

Seurakuntaäidin nimeen, aamen.

torstai 25. heinäkuuta 2013

Millä tavalla sinä uskot?

Meille kaikille rakkaassa rakkaan kristillisyytemme viikkolehdessä oli sisarten ja veljien esirukouspyyntöin mukaisesti saatu aivan kuin olla sanaa tutkiskelemassa ja hiljentyä elämän tärkeimmän asian äärelle taas yhtenä iltahetkenä.

On nimittäin jumalanvaltakunnan verkkoon jäänyt sellaisia mätiä kalojakin, jotka ajattelevat toisin kuin seurakuntaäiti kalliisti armoneuvoillansa käskyttää kaitsee. Ja monesti nämä mädät kalat vielä perustelevat kantansa järkevästi ja aivan Raamatullakin. Sitä saattaa silloin itse kukin aivan kuin turvattomuuttakin tuntea, ja miettiä, että mitä minun pitäisi tehdä, että iankaikkisen elämän perisin.


Mutta sinä sisar tai veli, joka saatat helposti Raamatun painon alla aivan uupua, saat olla hyvässä turvassa. Sinä saat tänäkin iltahetkenä nostaa katseesi kultaiseen vasikkaan, seurakuntaäitiin, joka sinua lakkaamatta lohduttaa, ja joka sinut aivan silkasta armosta lupaa kantaa ikuiseen elämään, kunhan jaksat kilvoitella sen armoneuvojen alla perille asti. Se kuule lohduttaa ja kantaa vielä näinä lopun aikoinakin, kun valitutkin eksytetään, ja kun Raamattu ja Jeesuskin ovat liittyneet raatelevaisten susien laumaan, joka käy ympäri jumalanvaltakuntaa kuin kiljuva jalopeura.


Jos sinusta tuntuu, että itse Jeesuskin puhuu sinua vastaan, niin muista että se Jeesuskin oli vain tavallinen kuolevainen, ja että ennemmin on kuunneltava Luojaa kuin luotua. Ole siis kuuliainen ennen kaikkea seurakuntaäidille, ja jää turvallisesti ja yksinkertaisesti lapsen lailla uskomaan, että seurakuntaäiti sinut kantaa perille silloinkin kun Jeesus ja Raamattu vimmaisesti käyvät sinua vainoamaan.

Osaamattomuudesta teidät tunnetaan

"He [saman joukon eri tavalla uskovat] selittävät asiat niin järjellisesti ja ovat etsineet Raamatustakin perusteita omiin erilaisiin uskonkäsityksiin ja elämäntapoihin. Kaikkien luona ei tohdita oikein käydä kylässä, kun pelottaa, että heidän ajattelutapansa tarttuu. Tuntuu, ettemme osaa itse perustella niin viisaasti omia käsityksiämme"

Näin saamme tänäkin iltana jäädä uskomaan, ettei uskonkäsityksiä tarvitse Raamattuin jälkeen silleen selittää.

keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Usko ei aukea järjelle

Kuten me uskovaiset hyvin tiedämme, uskonasiat eivät aukea järjelle. Usko on paradoksi, se on epäloogista ja järjenvastaista, kuten seuraavista väittämistä huomaamme:

  • Pelastus ei tule tekojen kautta, mutta silti uskon voi kieltää teoillaan 
  • Emme me elä lain alla, vaan armon alla, mutta kristitty ei silti voi tehdä sitä tätä ja tuota 
  • Usko/uskomme ei muutu, mutta silti tämä on elävä usko/kristillisyys 
  • Seurakunnassa on vain erehtyväisiä ja monessa heikkoja veljiä, mutta seurakunta ei voi erehtyä 
  • Usko on omakohtainen, mutta muut määrittelevät sen, mitä omakohtainen usko pitää sisällään 
  • Ehkäisy on kaikissa muodoissaan aina synti, mutta tietyissä tilanteissa ja tietyn ajan (jos lääkäri määrää) se lakkaa olemasta syntiä 
  • Vain Jumala näkee sydämeen, mutta voimme ihmisen teoista ja ulkonäöstä päätellä ihmisen sydämen tilan 
  • Uskomme perustuu Raamattuun, mutta Raamattua ei tarvitse eikä kannata omin päin lukea 
  • Pelastumme yksin uskosta, mutta pelastukseen tarvitaan vl-uskovaisen synninpäästö 
  • Jumalan luomistyöhön ei saa puuttua ehkäisemällä, ei kalenteria laskemalla tai mekaanisin keinoin, mutta kuitenkin lapsettomuushoidoissa saa vapaasti toteuttaa vaikka kuinka pitkälle viedyt toimenpiteet 
  • Puhujat on yhtä vajavaisia ja syntisiä kuin me muutkin, mutta eikö ole kauheaa, että ihmiset lähtevät kritisoimaan heidän saarnojaan nykyään! 
  • Ahneus on kaiken pahan alku ja juuri, mutta kuitenkin Jumala on luvannut antaa myös ajallista siunausta niin kuin hän antoi Abrahamillekin 
  • Korvakorut ovat merkki siitä, että et ole samalla tavalla uskomassa kuin me, mutta venäläiset korvakorunaiset ovat aivan samalla tavalla uskomassa kuin mekin. 
  • Seuroissa on Pyhä Henki, sillä Jeesus on luvannut olla siellä missä kaksi tai kolme on koolla hänen nimessään, mutta Pyhä Henki ei ole muissa hengellisissä tapahtumissa missä on monia koolla hänen nimessään 
  • Ry:llä ei puhu puhuja vaan itse Kristus, mutta silti joskus puhujat pitää laittaa hyllylle puheiden vuoksi 
  • Emme äänestä kristillisdemokraatteja, koska emme halua sekoittaa uskontoa ja politiikkaa, mutta äänestämmehän kuitenkin aina uskovaisia ehdokkaita, että politiikassa vallitsisivat oikeat arvot 
  • Vasemmistolaisia emme halua äänestää, sillä heidän ideologian perustaja oli väärässä uskossa, mutta uskontoa ja politiikkaa emme halua olla sekoittamassa

tiistai 23. heinäkuuta 2013

Uskontunnustus

"Minä uskon, että synninpäästö, jonka piispa Salmi julistaa, ei ole sama kuin uskovaisen ihminen julistama synninpäästö."

Vertaa apostolinen uskontunnustus

Viestinnällisiä selvennöksiä

Ajassamme monilla ihmisillä on hämärtynyt oikea ja väärä. Tästä johtuen kristillisyytemme lausuntoja ei aina ymmärretä oikealla tavalla. Siksi on katsottu aiheelliseksi selventää muutamia kristillisyydessä turvalliseksi koettuja sanontoja, että tämän maailman ihmisetkin ymmärtäisivät Jumalan valtakunnan viestejä.

"Luovuttamaton opillinen kysymys" = kysymys, jonka avoin ja monipuolinen pohdiskelu vaarantaa SRK:n valtapiirin.
"Ei rakenna Jumalan valtakuntaa" = ei tue SRK:n valta-asemaa
"Ei palvele kokonaisuutta rakentavalla tavalla" = ei tue SRK:n valta-asemaa
"Rikkoo yhteistä rakkautta ja yksimielisyyttä" = asettaa SRK:n huonoon valoon

Näin ymmärrämme, miksi esimerkiksi kaikkien lasten vastaanottaminen on luovuttamaton uskonopillinen kysymys. Siitä luopuminenhan kutistaisi liikkeen olemattomiin, kun väki hädin tuskin kasvaa nykyiselläkään lisääntymistahdilla. Lapsiluvun rajoittaminen ei palvele kokonaisuutta rakentavalla tavalla.

Näin ymmärrämme myös, miksi naispappeus on meille luovuttamaton uskonopillinen kysymys. On nimittäin SRK aikanaan linjannut, että se on väärin, ja jos siitä kannasta nyt luovuttaisiin niin pitäisi myöntää että SRK voi erehtyä. Sellainen ei rakenna Jumalan valtakuntaa.

Uskon kautta myös ymmärrämme, että SRK:n veljet ja SRK:lle uskolliset paikallisyhdistysten edustajat voivat toimia esimerkiksi täysin epäeettisesti ja Raamatun vastaisesti, eikä siihen kuulu puuttua, koska heidän moittiminen rikkoo yhteistä rakkautta ja yksimielisyyttä.

Egyptin Jumalan lasten tervehdys

Haluamme olla tuomassa hyviä terveisiä Egyptin Jumalan lapsilta. Kuten Helsingin sanomat on kertonut, Egyptiä johtaa nyt armeija, jonka johdossa on uskovainen kenraali.

Lisäksi Kairossa on vietetty suuria suviseuroja, joihin on lehtitietojen mukaan osallistunut jopa miljoonia ihmisiä. Maailman mediat ovat väittäneet, että Egyptissä oli menossa sotilasvallankaappaus, mutta ei rakkaat sisaret ja veljet, ei tämä ole sotilasvallankaappaus, tämä on Jumalan valtakunta, joka on lähestynyt.

Ehkä ensi vuonna Egyptin uskovaisetkin tulevat vaunuineen ja telttoineen Pyhäjärvelle Suomen Jumalan lasten suviseuroihin. Ehkä näemme lippurivistössä myös Egyptin lipun.

Ilmakuvaa Kairon Tahririn aukiolla heinäkuun alussa vietetyistä suviseuroista.

Dmitri suviseuroissa

Uusien Siionin laulujen melodiat ja rytmit, sekä sähköinen äänentoisto miellyttävät ulkomaisia seuravieraita. Erityisesti videon nuorta seuravierasta ilahduttaa tieto uudesta teltasta.

torstai 4. heinäkuuta 2013

Maailman tavat ovat tarttuneet uskovaisiin




Kyllä minä kun katselin suviseuroissa sitä kansaa niin itku pääsi kun he niin irstaasti elävät, eivätkä elä Raamatuin jälkiin lainkaan. Eivät he taida taivaaseen päästä.

Katsokaapa tätäkin kuvaa, eivät ole tietävinäänkään Raamatun käskystä (3. Moos. 19:19) "Noudata näitä minun lakejani... Älä pue yllesi vaatekappaletta, joka on kudottu kahdesta erilaisesta langasta." Pääsihteerikin ruutupaidassa poseeraa tämän maailman medioiden palstoilla, katso nyt vaikka.



Ja myös se valtava irstailu vedellä sai omantuntoni itkemään verta, ei lainkaan viiniä ollut tarjolla, aivan kuin he eivät tietäisi mikä viha heitä kohtaa, kun eivät tottele Herran ilmoitusta (1. Tim. 5:23) "Älä enää juo pelkkää vettä, vaan käytä vatsasi ja toistuvien vaivojesi vuoksi vähän viiniäkin."



Näin siinä sitten kävi kuin Paavali varoitteli: "Onhan kirjoitettu: -- Ei ole yhtäkään vanhurskasta, ei yhtäkään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa. Kaikki ovat luopuneet ja käyneet kelvottomiksi. Ei ole ketään, joka tekee hyvää, ei ainoatakaan. Heidän kurkkunsa on avoin hauta, heidän kielensä puhuu petollisesti, huultensa takana heillä on kyykäärmeen myrkkyä, heidän suunsa on täynnä katkeria kirouksia."


Nimim. "Rakkautta armossa ja totuudessa"