Ai missäkö Paimen? Älä siitä huoli, mennään vaan entisten pyhien askelissa!

tiistai 29. lokakuuta 2013

Arvoitus

Mikä yhteisö on kyseessä:
- Se sai alkunsa 1800-luvun lopulla Ruotsin Lapissa
- Siihen kuuluu Suomessa noin 100 000 ihmistä
- Se lupaa palkinnoksi ikuisen elämän niille, jotka ovat kuuliaisia sille
- Sen ylin ohje on Raamattu

Vastaus: Vanhoillislestadiolaisuus, Raamattu oli vain hämäystä

perjantai 25. lokakuuta 2013

Jumalan valtakunnan työ aina mielessä

Mäkihyppääjä sai parannuksen armon ja pääsi heti heittämällä johtokuntaan. Tapauksesta vihiä saanut toimittaja riensi oitis haastattelemaan:

- Mikäs nyt on mielessä?

- Jumalan valtakunnan työhän se on aina mielessä, mutta hypätään nyt ensin.

Armoneuvoista suurin

Niin pysyvät nämä kolme: televisiopäätös, ehkäisykielto ja SRK:n arvostelukielto. Mutta suurin niistä on SRK:n arvostelukielto.

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

SRK:lainen anteeksipyyntö

Virheitä on varmasti tehty puolin ja toisin. Siksi olemmekin valmiita myöntämään toisen osapuolen virheet ja antamaan anteeksi ja painamaan villaisella omat virheemme jos tämä toinen osapuoli oikein nöyrästi pyytää anteeksi.

Rukoilemme että tämä toinen osapuoli, kuin Pietari, itkisi syntejänsä. Lupaamme katsoa häneen kuin ryöväriin ristin puussa tai kuin syntiseen naiseen fariseuksen huoneessa. Heristämme sormea ja sanomme: "Mene äläkä enää syntiä tee tai silleen Jumalan valtakuntaa vastaan nouse."

tiistai 22. lokakuuta 2013

Näin ripistä tuli epäaito

Palvelujärjestön nöyrä palvelija ja rakas veli keskustelevat:

- Voi voi, taas maailma pilkkaa ja hyökkää Jumalan valtakuntaa vastaan.
- Pitikin mennä vielä ihan vastikään sanomaan että maallikkoripissäkin rippisalaisuus on ehdoton eikä rippi-isä saa mennä kertomaan törkeistä rikoksista viranomaisillekaan. Että pitää vain tyytyä ohjaamaan rikollinen virkavallan pakeille mutta itse ei mennä sillä tavalla toisia uskovaisia ilmiantamaan. Harmittaa että piti sanoa ääneen se miten opetamme.
- Älä nyt rakas veli, eihän tämä sinun vikasi ole. Oppimme ei ole kauppatavaraa. Teit hyvin kun puolustit oppiamme.
- Mutta maailma ei ymmärrä sitä kun me yritämme omaan muuttumattomaan opetukseemme vetoamalla puolustaa lain rikkomista ja lasten hyväksikäyttäjien suojelua...
- Mitähän meidän pitäisi nyt tehdä...

- Hei, nyt minä keksin. Sanotaan että jos rikollinen ei mene ilmoittautumaan niin rippi on epäaito. Silloin voimme samalla pitää kiinni ehdottomasta rippisalaisuudesta maallikon kohdallakin ja yhä väittää että meillä on aina opetettu että rikos pitää ilmoittaa viranomaisille.
- Rakas veli, hyvä keksintö! Miksi emme aiemmin ole keksineet tuota kikkaa? Mistä sinä yhtäkkiä keksit tuon epäaidoksitekemistempun?
- Jumala ajallaan keksii kikat vajavaisten palvelijoidensa kautta.
- Aina on Jumalan valtakunnassa opetettu että rikokset pitää ilmoittaa viranomaisille. Aina on opetettu että rippi muuttuu epäaidoksi jos rikollinen ei itse ilmoittaudu viranomaisille, ja että epäaito rippi ei ole rippi ja siksi epäaidonrippi-isän on ilmiannettava rikollinen.
- Näin on aina nähty. Joka muuta väittää on noussut seurakuntaa vastaan!

- Olipa taas tipalla että olisimme joutuneet myöntämään että olemme opettaneet väärin. Onneksi emme joutuneet...
- Niin, eihän se meitä olisi haitannut mutta ajatuksissani ovat erityisesti ne tuhannet lapset ja nuoret jotka joutuvat silmätikuiksi tämän maailman pilkan tähden.

lauantai 19. lokakuuta 2013

Yksittäisiä ylilyöntejä

Aikamme tiedotusvälineissä on ollut paljon puhetta kristillisyytemme ns. hoitokokouksista. Valitettavasti niitä on lähes poikkeuksetta käsitelty negatiivisessa valossa.

Olemme saaneet todeta kuinka Jumala silloinkin ihmeellisesti sai olla hoitamassa laumaansa monessa vajavaisten työmiestensä kautta. Ja varmasti tapahtui yksittäisiä ylilyöntejäkin, mutta onneksi Jumala armossaan sai olla johdattamassa suurimman osan lyönneistä turvallisesti päin näköä.

perjantai 18. lokakuuta 2013

Köyhänä ja kuivana

Tänne teidän eteenne tulleena tunnen itseni niin monessa puuttuvaiseksi ja kiusatuksi. Vihollinen ja oma liha kiusaavat ja tunnen itseni kelvottomantutoiseksi ja aivan kuin köyhäksi ja kuivaksikin. Siksi haluaisinkin kysyä teiltä, rakkaat sisaret ja veljet vaivassa ja valtakunnassa, että vieläkö minullakin on lupa saada yksi olut?

Halu ja tahto minulla on. Prosit!! God bless you!! Yksi olut perkeleen kiusaksi!!

Toimitusjohtajan yksinpuhelu

Lueskelemme mielenkiinnolla erään lastensuojelun tutkijan tuoretta kirjaa. Sillä tavalla ihan sivistyneesti suhtaudumme.

Vähän keljuttaa, että on tuollaisen tutkimuksen tehnyt, raatosurkia!!!!! Tämä ihan henkilökohtaisena tuntemuksena.

Mielenkiintoista, että niin monet veljet ovat sortuneet lihan syntiin, mutta heillekin kuuluu armo aivan niin kuin se kuului ristin ryövärille, saat uskoa tänäkin iltana kaikki synnit anteeksi -ssä ja -ssä. Mielenkiintoisesta tutkimuksesta olisi voinut tulla vielä mielenkiintoisempaa lueskeltavaa, jos eräs lastensuojelun tutkija olisi tiennyt, mitä kaikkea olemme asian hyväksi tehnyt.

Mutta eipä tiennyt, kun ei nauti luottamustamme.


perjantai 11. lokakuuta 2013

Toisia naisia teidän pitää rakastaman

Uskovainen monessa vajavainen puhujaveli joutui tässä vastikään vaimonsa vikomaksi. Oli nimittäin käynyt niin, että vaimo oli havainnut miehensä pettävän häntä. Yksinäisellä vartiopaikalla valvova rakas puhujaveljemme muistutti että varmasti on sattunut yksittäisiä ylilyöntejäkin, mutta ettei niiden perusteella saa tuomita koko veljeä pettäjäksi. Sitten hän puhutteli vaimoaan sanoen:

"Kuule sinä syntinen nainen. Sitä helposti käy niin että kun alkaa itsensä nähdä viisaampana kuin tämän piskuisen lauman niin sitä alkaa vikovalla mielellä katsoa seurakuntaa ja sen sananpalvelijoita.

Se saattaa inhimilliselllä järjellä näyttää haureudelta mitä minä itsessäni olen tehnyt, mutta ei meidän pidä ryhtyä järkeilemään vaan uskoa.

Mehän olemme raamatuin jälkiin yhtä lihaa; emme ole enää kaksi vaan yksi. Ja muuttumatoin Jumalan sanahan sanoo: lähimmäistäs sinun pitää rakastaman kuin itse sinuas. Näin minä uskon kautta ymmärsin että minun oli tätä sinusta vieraan tuntoista naista rakastettava. Ja ennemmin on kuunneltava Jumalaa kuin ihmistä.

Sitä monesti saattaa uskovainenkin aivan kuin epäillä, että onko se näin. Mutta kun ahkeroin sanan kuulossa käydä virvoittumassa niin sitä huomaa että näin se on. Meille Raamattu myös osoittaa, että vieraissa käyminen on joskus Jumalan tahdon mukaista. Niin kuin se Abrahamin ja Hagarin vertaus saa meitä tämän ajan Jumalan lapsia avioliiton ulkopuolisten suhteiden välttämättömyydestä olla muistuttamassa. Sillä on kirjoitettu:

Sarai, Abramin vaimo, ei ollut synnyttänyt miehelleen lasta. Mutta Sarailla oli egyptiläinen orjatar, jonka nimi oli Hagar. Niin Sarai sanoi Abramille: "Herra ei ole sallinut minun synnyttää. Makaa siis minun orjattareni kanssa; ehkäpä hän voi synnyttää minulle lapsen." Abram myöntyi Sarain ehdotukseen. Abram oli asunut kymmenen vuotta Kanaaninmaassa, kun hänen vaimonsa Sarai antoi egyptiläisen orjattarensa Hagarin miehelleen Abramille sivuvaimoksi. Abram yhtyi Hagariin, ja tämä tuli raskaaksi.

Näin se on meidän veljien valvottava ettei yksikään siemen hukkuisi."

Syntinen vaimo järkyttyi ja huusi: "Yritätkö sinä puolustella tekoasi Raamatulla?"

Rakas tämän maailman hyökkäysten kohteeksi joutunut veljemme vastasi: "Älä minua syytä. Etkö tiedä kuinka Päivämiehessäkin muistutettiin että kun puhuja avaa suunsa niin silloin ei puhu puhuja vaan itse Kristus. Mutta onneksi meillä on tämä armovaltakunta niin saat tänäkin iltahetkenä jäädä uskomaan kaikki synnit ja epäilyksetkin anteeksi."

tiistai 8. lokakuuta 2013

Emme me tuomitse

Emme me tuomitse, vaan se sana joka suustamme tulee, ja jota väitämme Jumalan sanaksi.

Päivämies avuksi seurustelevien kiusauksiin

Meille kaikille rakas kustannusosakeyhtiö on julkaissut uuden tuotteen: Päivämies-kondomin. Se on suunniteltu erityisesti seurustelevien parien käyttöön. Jumalan lapset ovat ottaneet tuotteen ilolla vastaan, vaikkakin jotkut ovat epäilleet onko tämä aivan perinteisen opetuksen mukaista.

- Kyllä meillä on aina opetettu että seurustellessa on hyvä välttää liian -- öö -- läheistä kosketusta. Vanha hyvä neuvo on, että seurustelun ei tulisi olla, tuota ... niin intiimiä, ettei päivämies mahdu väliin, kertoo kustannusosakeyhtiön tiedottaja.

Mutta eikö tämä ole ristiriidassa perinteisen käsityksenne kanssa siitä, kuinka tulisi suhtautua syntyvyyden säännöstelyyn?

- No kyllä meillä on aina opetettu että syntyvyyden säännöstely on väärin. Siinähän ihminen puuttuu luomistyöhön, kun estää munasolun hedelmöittymisen. Mutta seurustelevin parien munasolujahan ei ole tarkoitettukaan hedelmöitettäväksi, joten ei tässä kyllä meidän käsityksemme mukaan olla luomistyöhön puuttumassa.

Miten sitten tämä päivämies-kondomi, johtaako se perhekoon pienentymiseen tässä teidän yhteisössä?

- Kyllä me rukouksen mielin muistamme aviopareja, että he saisivat voiman pitää aviovuoteen saastatoinna tästä uudesta tuotteesta huolimatta.

Ai että tämä ei ole tarkoitettu avioparien käyttöön lainkaan?

- Niin, kyllä me pitäydymme siinä perinteisessä käsityksessä, että ehkäisy kaikissa muodoissaan on synti.

Viimeinen tuomio

Kun Ihmisen Poika tulee kirkkaudessaan kaikkien enkeliensä kanssa, hän istuutuu kirkkautensa valtaistuimelle.

Kaikki kansat kootaan hänen eteensä, ja hän erottaa ihmiset toisistaan, niin kuin paimen erottaa lampaat vuohista.

Hän asettaa lampaat oikealle ja vuohet vasemmalle puolelleen.

Sitten kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville: 'Tulkaa tänne, te Isäni siunaamat. Te saatte nyt periä valtakunnan, joka on ollut valmiina teitä varten maailman luomisesta asti.'

'Minulla ei ollut seurahaluja, mutta te pakotitte minut seuroihin. Minä en ollut kuuliainen seurakunnan armoneuvoille ja te järjestitte hoitokokouksen. Minä kyseenalaistin ja olin kovakorvainen, ja te palautitte minut ruotuun.'

'Minulla oli korvakorut, ja te kerroitte että niiden pitäjä joutuu helvettiin. Minä katsoin televisiota, ja te veitte sen saatanan sontaluukun ulos ja hajotitte. Minä olin synnin orja ja te teitte minusta seurakunnan orjan. Minä olin naispappi ja te erotitte minut yhdistyksen luottamustehtävistä. Minä ehkäisin ja te lakkasitte tervehtimästä Jumalan terveellä.'

Silloin vanhurskaat vastaavat hänelle: 'Herra, milloin sinulla ei ollut seurahaluja ja pakotimme sinut seuroihin, tai milloin et ollut kuuliainen ja me järjestimme sinulle hoitokokouksen? Milloin me näimme sinut kovakorvaisena ja palautimme sinut ruotuun, tai korvakorut korvassa ja kerroimme sinun joutuvan helvettiin.'

'Milloin me näimme sinut television ääressä ja rikoimme sen? Milloin näimme sinut naispappina ja erotimme yhdistyksen luottamustehtävistä? Milloin näimme sinun ehkäisevän ja lakkasimme tervehtimästä Jumalan terveellä?'

Kuningas vastaa heille: 'Totisesti: kaiken, minkä te olette tehneet yhdelle näistä vähäisimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle.'