Ai missäkö Paimen? Älä siitä huoli, mennään vaan entisten pyhien askelissa!

lauantai 31. joulukuuta 2011

Puhujainkokouksessa vallitsi rauha

Luotettavan lähteemme* mukaan viime viikolla järjestetyissä puhujien kokoontumisajoissa oli erään paikalla olleen mukaan venytelty henxeleitä. Myöhemmin eräässä puheenvuorossa ihmetellen kyseltiin johdetaanko SRK:ta Niinivaaralta käsin? "Kyllä on pitkät henkselit", totesi veli puheenvuoronsa päätteeksi.

Aiheet ja tunnelma kokoustilassa aaltoili, välillä kihelmöi, välillä niska ja hartialihakset saivat rentoutua.

Keskisuuren siionin puhuvainen veli totesi puheenvuorossaan, että kokouksen suurinta antia olisi se, kun puhujainkokous päättäisi antaa Kristukselle osankin sitä valtaa, joka puhujainkokouksella hengellisessä mielessä on. Tämän toteamuksen jälkeen nousi useita käsiä, ilmeisesti puheenvuoroa pyytämään.

Seuraavassa, aivan pienen maatalousvaltaisen pitäjän suurimman tilanomistajan näköisen miehen suusta saatiinkin kuulla tiukka kysymys "mitä valtaa puhijainkokouksella muka on?" Liivin napit huusivat hoosiannaa. Sama veli, hengityksen tasaannuttua, jatkoi "Kuulkaamme mitä oppi-isämme Luther asiasta sanoo:

'Meidän tulee peljätä ja rakastaa Jumalaa niin että ymmärrämme, ettei puhujainkokouksella ole yhtään mitään valtaa eikä se itsekään koskaan ole kuvitellutkaan omaavansa mitään valtaa.'

Mistä sitten johtuu sellainen väärinkäsitys, että puhujainkokouksella muka olisi jotakin valtaa? Luther valistaa meistä:

'Muutamat uskosta luopuneet äänekkäät nettipalstailijat ovat luoneet myytin, että puhujainkokouksella muka olisi jotakin valtaa. Nuo niin sanotut melperiläiset äänekkyydellään, räyhkeydellään ja kopeudellaan eksyttävät joitakuita, mutta JUmalan kunniaa he eivät koskaan saa.'"

Salillinen pääosin tehdastekoisia pukuja pidätteli hengitystään.

Eräs nuori teologipoika näppäili kannettavaa tietokonettaan ja tuumasi vieressä istuvalle, pienen pohjanmaalaissiionin napamiehelle "Onpa hyvä, kun Juudakset ei tällä kertaa ole olleet vielä liikkeellä, muutama vuosi sitten sai lukea jo kokousiltana Suomi24:n objektiivisellta ( heh..) tiedotuskanavalta, mitä kokouksessa oli mainittu.

Onko Juudakset jäänyt kotiin, vai eivätkö ole tulleet vielä koloistaan ?
Osasyy palstan tiedotuskatkokseen voi kenties olla sekin, että vuoden mittaan on joitakin puhujia vapautettu tehtävistään...... ?? "

"Joo, semmoset vaan puhujan paikalta pois, jotka kertovat rahwaalle, mitä puhwelit keskustelevat. Ovathan puhwelit lauman kaitsijoita, sen yläpuolella", jyrähti napamies. Viereisen seinustan telineessä pystyssä olleet laulukirjat kaatuivat äänenpaineen voimasta. Hänen ruumiinrakenteensa ei antanut mahdollisuutta vähempään.

Napamiehen takaa teologipoika kuuli äänen "Kyllä täällä palstalla jo joku kirjoittaa, että alkuhartaudessa paukuteltiin henkseleitä ja päiviteltiin Jumalan valtakunnan roskittajia. Että ei ne tiedonlähteet ihan ole tyrehtyneet."

Edestä katsottuna toisella rivillä, ei ihan keskellä riviä, istui Päivämiehen toimittaja vihkoonsa kirjoittaen "Meillä vallitsi rauha ja rakkaus sekä pyhähenkinen yksimielisyys."

*: S24

tiistai 27. joulukuuta 2011

Toivon, ettei minua painostettaisi


Jos en voi Raamatun sanan
pohjalta hyväksyä syntyvyyden
säännöstelyä tai näen avioeron
vääränä, toivon, että minua
ei painostamalla vaadita luopumaan
vakaumuksestani.

Tuomas Hänninen Rauhan Tervehdyksen haastattelussa
Jäämme yhdessä Tuomaksen kanssa toivomaan, että meitä ei painostettaisi muuttamaan käsitystämme esimerkiksi syntyvyyden säännöstelystä. Emme kuitenkaan halua toivoa, että lopettaisimme painostamasta niitä uskovaisia, joiden Raamatun sanan mukainen vakaumus sallii esimerkiksi syntyvyyden säännöstelyn.

torstai 22. joulukuuta 2011

Lupa

Toimituksemme on huolestuneena pannut, syntien pois panemisen lisäksi, merkille, että suullinen sopimus ei aina ole paras tapa, jos jostakin asiasta haluaa varmuuden. Nykypäivänä kannattaa siis aina tehdä kaikki kirjallisena.

OHO! Siionin lehtiavustajien aivohiiressä ideoitiin lupalappu, jota voi vapaasti antaa lupaa pyytäville.





LUPA - PERMISSION

Veljellä/Sisarella on lupa uskoa synnit
anteeksiannetuiksi (rastita sopiva)

[ ] seuraavat viisi minuuttia
[ ] sille paikalle
[ ] ensi lauantain seuroihin saakka
[ ] kunnes toisin määrätään

perjantai 16. joulukuuta 2011

Miksi piirissämme on niin vähän insestiä ja pedofiliaa?


Voittonen toteaa Kotimaa24:ssa, että lestadiolaiset ovat ”lasten suojelemiseksi kieltäytyneet tv:stä kotien piirissä”.

nimim. tulipahan selväksi

maanantai 12. joulukuuta 2011

Kondomiarmoneuvo

Moni uskovainen saattaa arkailla ehkäisyvälineiden kanssa. Uskaltaako niihin ylipäätään koskea ja miten sen tulisi tapahtua.

Onneksi meillä on Internet, josta saamme olla löytämässä hyödyllisiä opetuksen, neuvon ja jopa nuhteenkin sanoja. Kondomipakettia aralla matkasauvalla ja kyselevällä mielellä lähestyviä haluamme olla neuvomassa ja rohkaisemassa.



Kuten tästä opetusvideosta voimme päätellä, kondomipaketti ei pure kosketettaessa.

perjantai 9. joulukuuta 2011

tiistai 6. joulukuuta 2011

Valhetteliain suu pitää tukittaman

Kustannusyhtiö EbRK:n harrastusvaliokunta on saanut viime aikoina huolestuneita yhteydenottoja mahdollisista valhepuhujista eri puolilta Suomea.

Epäilyksiä ja huolta on herättänyt puhujien perinteistä poikkeava käyttäytyminen. On saatettu tervehtiä Jumalan terveellä ihmistä, jolla on silminnäkijän mukaan saattanut olla korvakoru korvassa, kun epäilty on tullut autolla vastaan kauppareissullaan. Joissain seuratilaisuuksissa valtakunnan rajat eivät ole saaneet kirkastua ja kotimatkalle on lähdetty hämmentyneellä mielellä. Eräällä paikkakunnalla puhujan kotona kerrotaan olevan ainakin 32" television. Veljien ja keittiön sisarten keskuudessa on oltu kyselevällä mielellä, eikö sähköpostin lukemiseen ja seurakalenterin katsomiseen netistä riittäisi pienempikin näyttö.

Joillakin valhepuhujilla ei käytännössä ole vaadittavaa pätevyyttä tehtävänsä hoitamiseen. Opintoja kristillisyytemme kursseilla on suoritettu vain nimeksi ja todistus seurakunnalta on voitu saada riittämättömin näytöin.

EbRK pahoittelee, ettei ole riittävästi kylvänyt neuvon, nuhteen ja opetuksen sanoja. Tahdomme olla muistuttamassa kaikkia uskovaisia, ennen kaikkea puhujan tehtäviin valituita, kuten ennenkirjoitettu sana meitä siitä muistuttaa "Pienestä tottelemattomuudesta on lyhyt matka synnin luvallisuuteen ja jopa uskon kieltämiseen" (2011. Rieska 48:13).

kuva: EbRK arkisto

lauantai 3. joulukuuta 2011

Puheen sorinaa lämpiössä

Nyt on Siionissa alettu käyttää tavallisen synninpäästön lisäks toistaki sanamuotoa. Kuulemma ihan vaan selkeyden vuoksi ja siks, ettei sitä Jeesus-litaniaa nyt ihan joka meikkaukseen tarvis käyttää. Ku kyllähän se kärsii inflaation, jos sitä aina hokee. Sellaiset tavallaan syntimäiset tavat niinku voidaan tästä lähtien saada anteeksi sanoilla "usko SRK:n nimessä kaikki keksimämme synnit anteeksi". Jos olis syntilista niin siitä vois kattoa mutku ei oo.
Ry:n eteisessä kuultua

torstai 1. joulukuuta 2011

Taivaallista rajanvetoa



Olemme tänäkin keskiviikkona saaneet meille niin tarpeellista terveellistä oppia. Elämämme kalleimman lehden itsenäisyyspäivänumerosta olemme lukeneet ja sydämeemme painaneet muun muassa seuraavat kalliit sanat:

"Jumala on piirtänyt tämän hyvän maamme rajat (Apt. 17:26)."

Kuten Apostolien teoissakin selvästi sanotaan, Moskovan rauhassa 1940 maamme rajoja ei piirtänyt Stalin. Jumala itse veti maallemme parhaaksi katsomansa rajat. Kun muistamme tämän, meidän on paljon helpompi hyväksyä Joe-sedän rajansiirrot ja muut edesottamukset.


Viikon pähkinä

Mikä seuraavista sanoista EI esiinny erään suuren rauhanyhdistyksen joulumyyjäisilmoituksessa:

A) vesikelkka
B) tablet-tietokone
C) Jeesus-lapsi
D) palveluhuutokauppa
E) patonki
F) jätkänkynttilä

(Vastauksen voit tarkistaa kääntämällä tietokoneesi näytön ylösalaisin.)