Ai missäkö Paimen? Älä siitä huoli, mennään vaan entisten pyhien askelissa!

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

keskusteleva yhteisöMieleen on jäänyt viimeaikaisista uutisista muun muassa erään uskovaisen äidin toteamus "Olemme niin keskusteleva yhteisö kuin olla ja saattaa".

Itsellä tulee heti mieleen monet uskoa vahvistaneet keskustelut matkaystävien kanssa, kun on puhuttu auton kilometreistä, öljynvaihdon tarpeellisuudesta, pikkubussin renkaiden kalleudesta, tai synnytyskomplikaatioista, vauvan ruokavaliosta, lasten oppimista asioista, rahan puutteesta ynnä muista puutteista jne.

Mutta onpa joskus keskusteltu myös elämän tärkeimmistä asioista. Kahvitusvuoroon vietävistä tarpeista, suviseurojen työvuoroista, rauhanyhdistyksen varainhankinnan tilanteesta, kyläilyn tarpeellisuudesta ja lasten uskottomista kavereista. Noin esimerkiksi. Ja miten tämän yhteisön ulkopuolella tapahtuu kaikkinaista pahaa. On alkoholismia, pettämistä, irstasta menoa, terrorismia, kiusaamista ja niin edelleen.

Välillä rauhanyhdistyksillämme järjestetään avoimia keskustelutilaisuuksia erilaisten aihealueiden tiimoilta. Niissä meillä on ollut mahdollisuus käyttää puheenvuoroja. Ja aina on puheenvuoroja pidetty.

Kyllä meillä keskustelua käydään. Joka muuta väittää, ei tiedä mistä puhuu.

1 kommentti:

  1. Niin, ja varsinkin kaikkien rakkaiden matkaystävien vioista ja virheistä keskustellaan innokkaasti asianomaisten selän takana iltakylissä. Jotkut keskustelijat näyttävät saavan tällaisesta keskustelusta parasta ravintoa kuolemattomalle sielulleen.

    VastaaPoista

Näin saamme jäädä yhdessä tälläkin hetkellä uskomaan kommentoijista hyvää.