Ai missäkö Paimen? Älä siitä huoli, mennään vaan entisten pyhien askelissa!

sunnuntai 5. elokuuta 2012

Ei sinulla pidä omia ajatuksia oleman!


Jämsän seuroissa kuultua:

Jos tätä - - kuuntelee sellainen matkaystävä, joka tunnistat sydämessäsi, että ajattelet asioista eri tavalla kuin Jumalan seurakunnassa ajatellaan, ja sinulla on sellainen mieli, että sinä et halua luopua niistä omista ajatuksistasi, vaan haluaisit olla tämän joukon keskellä täysivaltaisena kansalaisena omien ajatustesi kanssa. Tämä on vaarallinen tila.


5 kommenttia:

 1. Ajatukset eivät ole vaarallisia, mutta seurakunta ympärillä muuttuu vaaralliseksi tilaksi tällaiselle jolla on omia ajatuksia. Sopivaa ajatustenvaihtoa on se, että sinä vaihdat väärät ajatuksesi minun oikeisiin ajatuksiin.

  VastaaPoista
 2. The most courageous act is still to think for yourself. Aloud.

  Coco Chanel

  VastaaPoista
 3. - Herra, montako kertaa päivässä pitää minun ajatteleman asioista sillä ainoalla oikealla tavalla, joka on Jumalan seurakunnassa hyväksi nähty? Onko seitsemässä kylliksi?
  - En minä sano seitsemän, vaan seitsemänkymmentä kertaa seitsemän. Ja niin usein kuin sinun omatuntos herää ja ajattelee jotakin, pitää sinun se pakottaman siihen ainoaan oikeaan käsitykseen. Ja jos sinun omatuntos pahentaa sinun, niin paaduta se ja heitä pois tyköäs, sillä parempi on sinun huonolla omallatunnolla elämään sisälle mennä kuin että sinun omatuntos olis puhdas ja sinä heitettäisiin ulos Jumalan seurakunnasta ja sinun osas olis oleva helvetin vaiva.

  VastaaPoista
 4. Niin, tuota, nämähän on niitä ajatusrikoksia. Pohjoisemmassa Koreassa niistä riittää maanpäällinen seuraamus eli henki lähtee. Taivaspaikan riisto on astetta kovempi rangaistus.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Ajatusrikos

  VastaaPoista

Näin saamme jäädä yhdessä tälläkin hetkellä uskomaan kommentoijista hyvää.