Ai missäkö Paimen? Älä siitä huoli, mennään vaan entisten pyhien askelissa!

maanantai 21. tammikuuta 2013

High tech tukena taivastiellä 

Taas on kehitetty uusi tuote, jolla helpotetaan uskovaisten matkantekoa.

Satelliittipaikannusteknologiaan perustuvaan laitteeseen voidaan paikkakuntakohtaisesti ohjelmoida uskovaiselle sopimattomat paikat: baarit, elokuvateatterit ja muut yhteisesti syntisiksi arvioidut paikat. Laite asennetaan kiinteästi käyttäjän ranteeseen. Laitteen toimintaperiaate on yksinkertaistettuna se, että se antaa käyttäjälle sähköiskun havaitessaan olevansa väärässä paikassa. Mikäli käyttäjä on väärässä paikassa vielä 10 minuutin kuluttua, sähköiskun voimakkuus kasvaa.

Laitteen kehittäneen uskovaisen insinööritoimikunnan jäsen kuvailee laitetta uraauurtavaksi: ”Kyllähän me kaikki tiedämme, ettei omatuntomme aina muistuta meitä oikealla tavalla. Laitteen avulla saamme aivan kuin suoria ohjeita omatuntoomme rauhanyhdistykseltä. Ennen siihen väliin tuli kaikkia inhimillisiä tekijöitä.”

Valtakunnallisen uskovaisjärjestön merkittävä veli vastaa epäilyksiin siitä, haluavatko kaikki uskovaiset varmasti tällaisen laitteen, oikein raittiisti: ”Kyllä me lähdemme siitä, että mikäli joku haluaa pysyä Jumalan valtakunnan matkasaatossa sekä säilyttää uskon ja hyvän omantunnon, hän ottaa tämän laitteen käyttöön.”

Uutuuslaite on kehitetty yhteistyössä vankien sähköistä valvontaa suunnittelevien viranomaisten kanssa. Idea laitteesta syntyi muutaman veljen suorittaessa omia rangaistuksiaan.

Laite on alustavasti nimetty Herättäjäksi. Sen jatkokehittelyyn on tarkoitus kerätä varoja valtakunnallisella kolehdilla.

1 kommentti:

 1. Kyllä on taas kalliisti innovoitu!
  Mutta ei kait ratkaisua kannattane jättää puolitiehen. Ei ole opillisia eikä teknisiäkään esteitä sille, että paikannustoiminnon lisäksi myös uskovaisen puheita ja keskusteluja voitaisiin etäkuunnella ja tallettaa tietovarastoihin.

  Tallennus voidaan nykyaikaisella kevyellä tekniikalla hajauttaa paikallisiin rauhanyhdistyksiin. Paikalliset veljet ja sisarpiirit jatkokäsittelee, ei vaadittuna vaan hyvällä mielellä, seuranta-aineiston valikoidusti, heikkoveli-suodattimella. Voi olla että aluksi herää tarve lisätä sielunhoidollisia keskusteluja, mutta tilanne tasaantuu nopeasti.

  Esimerkki samantyyppisestä kevytsovelluksesta tässä.
  http://www.ess.fi/?article=400043

  VastaaPoista

Näin saamme jäädä yhdessä tälläkin hetkellä uskomaan kommentoijista hyvää.