Ai missäkö Paimen? Älä siitä huoli, mennään vaan entisten pyhien askelissa!

tiistai 22. maaliskuuta 2011

Eino sanoi: On meillä hyvä puolue

Muistelen hetken rakasta toveriamme Einoa, joka vuosi sitten pääsi tästä ajasta iäisyyteen. Einolle kuten niin monille meistä puolue oli elämän kallein asia. Se oli Einolle aivan kuin keidas, jolla hän sai virvoittua, ja turvapaikka tämän pahan maailmanajan keskellä.

Usein näimme Einon puolueemme viikottaisissa tilaisuuksissa. Hän myös ahkeroi osallistua leireille ja viikonloppukursseille, joita järjestetään puolueen opistoissa ja leirikeskuksissa.

Puolueen nuoret olivat erityisen lähellä Einon sydäntä. Usein näimme hänen keskustelevan nuorten kanssa puolueesta ja teroittavan nuorten mieliin sen tärkeyttä. Puoluepäivillä Eino piti monasti puheenvuoroja, joissa hän aivan kuin rohkaisi nuoria ja kehoitti myöskin heitä avaamaan sanaista arkkuaan. "Kaikkea saa kysyä", Eino sanoi usein. "Meillä ei ole mitään salattavaa", hän sanoi, ja "me elämme keskustelukulttuurissa".

Puolueen lehdet ja kirjallisuus olivat Einolle rakkaita. Puheenvuoroa pitäessään hän lainasi niistä ulkomuistista pitkiäkin jaksoja. Eräässäkin puheenvuorossa muistan Einon aivan kyynelsilmin sanoneen nuorille tällä tavalla: "Te rakkaat nuoret löydätte näistä kaiken, mitä teidän tarvitsee tietää. Meidän ei tarvitse etsiä tietoa muualta. Se aiheuttaa hämmennystä ja ahdistaa mieltä."

Monet keskustelut Einon kanssa päättyivät hänen toteamukseen: On meillä kuulkaa hyvä puolue!

tovereiden puolesta Viljo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Näin saamme jäädä yhdessä tälläkin hetkellä uskomaan kommentoijista hyvää.