Ai missäkö Paimen? Älä siitä huoli, mennään vaan entisten pyhien askelissa!

torstai 26. heinäkuuta 2012

Antakaat neuvoa teitänneSinä et saa rajoittaa lapsilukua ehkäisemällä. Edellä oleva lause, toisin kuin voisi äkkinäinen päätellä, ei ole "kielto" vaan "armoneuvo", jonka julkisesta noudattamatta jättämisestä seuraa sulkeminen jumalanvaltakunnan ulkopuolelle. Yksinkertaista!9 kommenttia:

 1. http://www.timorautiainen.com/tekstit.cfm?id=5
  http://www.youtube.com/watch?v=rvN76eplW5s

  VastaaPoista
 2. On siis Jumalan sanan vastaista nähdä, että armoneuvot ovat lakia. Tämä tarkoittaa, että kun mikä tahansa kielto on vain muistettu nimetä armoneuvoksi, sen jälkeen on Jumalan sanan vastaista olla sitä mieltä, että se on lakia. Haluan erityisesti painottaa, rakkaat sisaret ja veljet, että se todellakin on Jumalan sanan vastaista. Jumalan sana tuo monessa kohdassa selkeästi näkösälle, että armoneuvojen pitäminen lakina on vastoin Jumalan sanaa.

  VastaaPoista
 3. Jos armoneuvo ei ole kielto eikä laki, niin mikä se sitten on?

  Määritelkää käsite "armoneuvo", ja miten se toimii.

  Kenellä on valta päättää, mikä neuvo on armoneuvo ja mikä ei?

  Jos minä neuvon SRK:ta olemaan vihdoin suoran rehellinen ja unohtamaan sanakikkailut, joilla yritetään hämärtää SRK:n omaa vallankäyttöä, niin onko se armoneuvo? Miksi ei?

  VastaaPoista
 4. Armoneuvo ei ole lakia, vaan armoneuvo on yhtä kuin armonväline, jolla tarkoitetaan sanaa, sakramentteja ja synninpäästöä. Jotenkin näin sanottiin yhdessä viime vuoden suviseurapuheessa jota vielä siteerattiin Päivämiehessä. Moniarvoisessa yhteisössämme on puhujia, jotka ymmärtävät sanan aivan toisin. Eikö se ole rikkautta!

  VastaaPoista
 5. Kun saa Raamatun sanan mukaisesti uskoa Jeesuksen nimessä ja veressä seurakunnan Jumalaksi, siirtyy lain alta armoneuvojen alle.

  VastaaPoista
 6. Kyllä, näin on aina uskottu.

  VastaaPoista
 7. näinhän se on aina uskottu. (luultu) :D

  VastaaPoista
 8. Itse asiassa koko nykyinen käsite "armoneuvo" on täysin nurinkurinen, kun sitä katsoo Lutherin ja vaikkapa vanhojen vl-puhujien opetuksen valossa. Perusteluja löytyy tässä.

  http://freepathways.wordpress.com/2009/09/20/armoneuvot-paalaellaan/

  VastaaPoista
 9. Armoneuvo tarkoittaa armovälinettä siis millä armoa välitetään vähän niinkuin kulkuneuvo tarkoittaa kulkuvälinettä eikä opastusta siitä mihin ja miten pitäisi kulkea. Ja näinhän se on aina kristillisyydessämme ymmärretty...

  VastaaPoista

Näin saamme jäädä yhdessä tälläkin hetkellä uskomaan kommentoijista hyvää.