Ai missäkö Paimen? Älä siitä huoli, mennään vaan entisten pyhien askelissa!

maanantai 22. lokakuuta 2012

Testaa mihin sijoitut vaivassa ja valtakunnassa?

1. Huomaat uskovaisen sisaren laittaneen hillityt korvakorut. Sinä
a) sanot: "Jumalan terve! Ihanat korvikset!" Siirry kohtaan 15
b) huolestut sisaren sieluntilasta ja keskustelet ystäviesi kanssa hänen tilanteestaan ja siitä, kuinka niin monella Jumalan valtakunnan rajat ovat nykyisin hämärtyneet. Siirry kohtaan 10.
c) et huomaa koko korviksia. Siirry kohtaan 2.

2. Elokuvateatterissa pyörii uskovaisista kertova elokuva, joka kiinnostaa sinua. Työkaverisi antaa sinulle syntymäpäivälahjaksi lahjakortin kyseiseen kinoon. Sinä
a) sanot työkaverillesi, että "olen uskovainen enkä halua käydä elokuvissa". Siirry kohtaan 12.
b) otat lipun ja myyt sen eteenpäin ja kerrot työkaverillesi, että lahjakortti hävisi. Siirry kohtaan 17.
c) menet elokuviin ja ihmettelet mielessäsi, mitä syntistä tässä muka oli. Siirry kohtaan 8.

 3. Seurakuntaillassa alustuksen aiheena on "Sillä teidän seassanne pitää myös eriseurat oleman, että ne, jotka koetellut ovat, teidän seassanne ilmoitettaisiin". Pidät puheenvuoron, jossa
a) vaadit siirtymistä Kristuksen kirkkolain kolmanteen vaiheeseen naispappeuden ja ehkäisyn sallivien ihmisten kohdalla, sillä "heitä on jo siedetty tarpeeksi!" Siirry kohtaan 9.
b) sanot, että suurin eriseura on sydämessämme ja sitä vastaan meidän olisi taisteltava. Siirry kohtaan 21.

 4. Ry:n kahvipöydässä naureskellaan SRK:lle ja uskovaisten tapakulttuurille. Yksi henkilöistä sanoo (leikillään tai tosissaan, et tiedä, koska et tunne häntä riittävän hyvin), että "kyllä niitä tapoja kannattaa noudattaa, että kerran kostuisi perille". Sinä sanot
a) Rivo-Riittaa mukaillen: "Mä sulle perillekostumiset näytän!" Siirry kohtaan 11.
b) että "uskosta vanhurskas elää, mutta tietenkin kuuliaisuus on parempi kuin oinasten lihavuus". Siirry kohtaan 13.
c) et ota osaa keskusteluun, koska aihe ei kiinnosta. Siirry kohtaan 5

5. Tuttavasi seuravälit ovat harvenneet. Sinä
a) sanot hänelle tilaisuuden tullen alhaaltapäin ja itsessään puuttuvaisentuntoisena, että "sinua ei ole näkynyt seuroissa viime aikoina". Siirry kohtaan 16.
b) ajattelet, että tuttavallasi on omat syynsä eivätkä ne sinua kiinnosta. Siirry kohtaan 6.
c) et huomaa koko asiaa, koska et itsekään käy seuroissa. Siirry kohtaan 14.

6. Sinua pyydetään päiväkerhonohjaajaksi.
a) Suostut ja olet pyynnöstä iloinen, mutta samalla tunnet itsesi kovin riittämättömäksi tehtävään. Siirry kohtaan 20.
b) Kieltäydyt keksimällä jonkin tekosyyn. Siirry kohtaan 7.

7. Epäuskoinen työtoverisi kritisoi SRK:n toimintaa kuvitellussa "lestadiolaisvaarin" asiassa, jossa vaarin oli annettu istua paikallisyhdistyksen johtokunnassa, vaikka hänen tiedettiin käyttäneen lastenlapsiaan hyväksi. Myös SRK oli tietoinen tapauksesta. Sinä
a) yhdyt kritiikkiin ja sanot, että SRK on syvältä. Siirry kohtaan 19.
b) myönnät, että kritiikissä on perää, mutta sanot myös, että SRK on vain palvelujärjestö ja että viimekädessä asiat päätetään paikallistasolla. Siirry kohtaan 22.

 8. Aina on ymmärretty, etteivät uskovaiset halua mennä elokuviin. Nyt on kuuleppa Taivaan Isän sydämellä murhetta. Me annamme kuitenkin syntisi aivan etulahjana anteeksi ja rukoilemme, että jaksaisit olla kuuliainen seurakuntaäidin neuvoille. Siirry kohtaan 4.

9. Hyvä! Mutkat suoriksi! Sinunkaltaisissasi on Siionin tulevaisuus! Siirry kohtaan 4.

10. On Jumalan mielen mukaista murhetta sellainen, jota kannetaan matkaystävästä, joka on joutumassa pois elämän tieltä. Siirry kohtaan 2.

11. Keskustelukumppanisi pahentui vitsiisi ja kertoi koko tarinan johtokunnan sihteerille sillä seurauksella, että tapaustasi käsiteltiin seuraavassa johtokunnan kokouksessa ja sinut päätettiin vapauttaa ry:n eteisvalvojan tehtävästäsi. Siirry kohtaan 19.

 12. Juuri näin tulee uskovaisen menetellä, sillä kuten apostoli sanoo "suun tunnustuksella me autuaaksi tulemme". Siirry kohtaan 3.

13. Hyvin sanottu! SRK:lla sinusta ollaan positiivisella tavalla kiinnostuneita. Siirry kohtaan 5.

 14. Voi voi! Kyllä seuroissa olisi syytä käydä. Siellä puhuu Jumala Henkensä ja köyhän palvelijansa kautta sen, mitä kukin sillä hetkellä tarvitsee. Siirry kohtaan 18.

15. Korvakorut on Siionissa aina nähty merkkinä maailmallisuudesta eivätkä uskovaiset halua niitä käyttää. Pidähän huolta pelkoon kätketystä aarteestasi, ettet sinäkin sitä menettäisi. Siirry kohtaan 2.

16. Kalliisti puhuteltu. Ehkäpä tuttavasi sai piston sydämeensä ja palaa omalle paikalleen seurapenkkiin. Paikallisyhdistyksen päiväkerhotoimikunnan varapuheenjohtaja ehdottaa sinua päiväkerhon ohjaajaksi. Siirry kohtaan 6.

 17. Totuuden muunteleminen ei yleensä ole oikein, mutta kun on valittava kahdesta synnistä, valitsemme mieluummin pienemmän. Siirry kohtaan 4.

18. Jumalan valtakunnassa tiedetään lisäksi, että katsot elokuvia netistä. Nyt mietitään, voiko sinua tervehiä Jumalan terveellä. Seurapuheissa varoitellaan tämän ajan vaaroista ja toistetaan, kuinka tärkeää on käydä seuroissa. Siirry kohtaan 19.

 19. Kotisiionissa tiedetään parhaiten sinun asiasi ja siellä on murheella jouduttu toteamaan, että olet menettänyt uskosi ja siirtynyt kadotukseen johtavalle tielle. Voi kuinka me suremme kohtaloasi!

 20. Sinulla on oikeanlaista nöyryyttä ja halua pysytellä lauman mukana. Paikallissiioni tarvitsee sinunkaltaisiasi ja saat paljon tehtäviä, jotka haluat suorittaa parhaan kykysi mukaan.

21. Hieno keskustelusiirtymä! Siirry kohtaan 4.

22. SRK kutsuu sinut tiedottajaksi. Onneksi olkoon!

2 kommenttia:

  1. Liian vähän vaihtoehtoja. En pystynyt testaamaan omaa paikkaani.

    VastaaPoista
  2. 1 a, 15, 2c 4a, 11 ja ulos kohta 15
    Kui täs ny näi kävi?

    Hyvä testi, Kiitos!

    VastaaPoista

Näin saamme jäädä yhdessä tälläkin hetkellä uskomaan kommentoijista hyvää.