Ai missäkö Paimen? Älä siitä huoli, mennään vaan entisten pyhien askelissa!

perjantai 11. lokakuuta 2013

Toisia naisia teidän pitää rakastaman

Uskovainen monessa vajavainen puhujaveli joutui tässä vastikään vaimonsa vikomaksi. Oli nimittäin käynyt niin, että vaimo oli havainnut miehensä pettävän häntä. Yksinäisellä vartiopaikalla valvova rakas puhujaveljemme muistutti että varmasti on sattunut yksittäisiä ylilyöntejäkin, mutta ettei niiden perusteella saa tuomita koko veljeä pettäjäksi. Sitten hän puhutteli vaimoaan sanoen:

"Kuule sinä syntinen nainen. Sitä helposti käy niin että kun alkaa itsensä nähdä viisaampana kuin tämän piskuisen lauman niin sitä alkaa vikovalla mielellä katsoa seurakuntaa ja sen sananpalvelijoita.

Se saattaa inhimilliselllä järjellä näyttää haureudelta mitä minä itsessäni olen tehnyt, mutta ei meidän pidä ryhtyä järkeilemään vaan uskoa.

Mehän olemme raamatuin jälkiin yhtä lihaa; emme ole enää kaksi vaan yksi. Ja muuttumatoin Jumalan sanahan sanoo: lähimmäistäs sinun pitää rakastaman kuin itse sinuas. Näin minä uskon kautta ymmärsin että minun oli tätä sinusta vieraan tuntoista naista rakastettava. Ja ennemmin on kuunneltava Jumalaa kuin ihmistä.

Sitä monesti saattaa uskovainenkin aivan kuin epäillä, että onko se näin. Mutta kun ahkeroin sanan kuulossa käydä virvoittumassa niin sitä huomaa että näin se on. Meille Raamattu myös osoittaa, että vieraissa käyminen on joskus Jumalan tahdon mukaista. Niin kuin se Abrahamin ja Hagarin vertaus saa meitä tämän ajan Jumalan lapsia avioliiton ulkopuolisten suhteiden välttämättömyydestä olla muistuttamassa. Sillä on kirjoitettu:

Sarai, Abramin vaimo, ei ollut synnyttänyt miehelleen lasta. Mutta Sarailla oli egyptiläinen orjatar, jonka nimi oli Hagar. Niin Sarai sanoi Abramille: "Herra ei ole sallinut minun synnyttää. Makaa siis minun orjattareni kanssa; ehkäpä hän voi synnyttää minulle lapsen." Abram myöntyi Sarain ehdotukseen. Abram oli asunut kymmenen vuotta Kanaaninmaassa, kun hänen vaimonsa Sarai antoi egyptiläisen orjattarensa Hagarin miehelleen Abramille sivuvaimoksi. Abram yhtyi Hagariin, ja tämä tuli raskaaksi.

Näin se on meidän veljien valvottava ettei yksikään siemen hukkuisi."

Syntinen vaimo järkyttyi ja huusi: "Yritätkö sinä puolustella tekoasi Raamatulla?"

Rakas tämän maailman hyökkäysten kohteeksi joutunut veljemme vastasi: "Älä minua syytä. Etkö tiedä kuinka Päivämiehessäkin muistutettiin että kun puhuja avaa suunsa niin silloin ei puhu puhuja vaan itse Kristus. Mutta onneksi meillä on tämä armovaltakunta niin saat tänäkin iltahetkenä jäädä uskomaan kaikki synnit ja epäilyksetkin anteeksi."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Näin saamme jäädä yhdessä tälläkin hetkellä uskomaan kommentoijista hyvää.