Ai missäkö Paimen? Älä siitä huoli, mennään vaan entisten pyhien askelissa!

maanantai 27. kesäkuuta 2011

Emme halua mukautua tämän maailman menoon

Iltahartauden johdannoksi luen Ephesolaiskirjeen 5. luvusta jakeen 16:

"Ja hankitkaat teitänne ajallansa; sillä aika on paha."

Aika on paha, ja on odotettavissa, että se yhä pahemmaksi muuttuu. Aivan viime päivinäkin olemme murheellisena joutuneet toteamaan, kuinka kristityn osana on tämän maailman pilkka. Haluamme kuitenkin kilvoitella loukkaamattomalla omallatunnolla niin kuin Jumalan sana opettaa.

Näinä viimeisinä aikoina on erityisen tärkeätä, että Jumalan lapset tiivistyvät yhteen laumaan. Sillä vain tässä joukossa voimme pelastua. Ahkeroimmehan sen vuoksi käydä kristillisyyden tilaisuuksissa, seuroissa ja seurakuntapäivillä ja viedä lapsiamme ja nuoriamme raamattuluokkaan, pyhäkouluun ja päiväkerhoon! Myös kristillisyyden leireille ja talkoisiin haluamme osallistua, ei vaadittuna, vaan hyvällä mielellä. Tämän maailman hengellisyyksistä emme lähde etsimään vastauksia iankaikkisuuskysymyksiin.

Seurakunnan yhteisen rakkauden vuoksi meidän on luovuttava joistakin asioista omassa elämässämme. Tänä aikana yhteisen rakkauden vuoksi on erittäin tärkeätä, että sisaret luopuvat kaikkinaisista tämän maailman koristuksista ja pukeutuvat säädyllisesti. Sillä meidän ei ainoastaan tule olla uskovaisia, vaan meidän tulee myös erottautua maailmasta ja näyttää uskovaisilta.

Tässä pahassa maailmanajassa on tarpeen enemmän kuin koskaan ennen korostaa Jumalan iankaikkista lakia. Se ohjaa meidät erottautumaan maailmasta ja hylkäämään maailmallisen menon.

Erityisenä tämän maailmanajan koetuksena ja rohkenisimmeko sanoa vitsauksena on internet ja erityisesti sosiaalinen media. Nimimerkin suojista on mahdollista purkaa katkerat tunnot kaikkien nähtäville. Huhupuheet ja levottomuutta herättävä tämän maailman kritiikki leviävät kulovalkean tavoin.

Rakkaat matkaystävät! Älkää lukeko tämän maailman kirjoituksia, joita tämä maailma meistä kirjoittaa. Tilatkaa ja ostakaa kristillisyytemme julkaisuja. Niissä kirjoitetaan rakentavasti ja Pyhän Hengen vaikutuksen alaisena myöskin elämän rosoisuuksista ja kipukohdista. Onhan sanottu, että seurakunta on totuuden patsas ja perustus ja että meillä on kaikki tiedon ja taidon aarteet. Emmehän halua lähteä hakemaan neuvoja uskomisen asioihin tämän maailman viisailta.

Näin saamme tänäkin iltana jäädä turvallisesti uskomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Näin saamme jäädä yhdessä tälläkin hetkellä uskomaan kommentoijista hyvää.