Ai missäkö Paimen? Älä siitä huoli, mennään vaan entisten pyhien askelissa!

lauantai 18. helmikuuta 2012

Raamattu ei hyväksy tasa-arvoa
Tänä pahana maailman aikana myös monet Jumalan valtakunnan saarnaajat ovat taipuneet ja luopuneet naista koskevasta raamatullisesta käsityksestä. Vielä ei kuitenkaan ole myöhäistä kääntyä ja kuulla pyhiä apostolin sanoja siitä, mikä on naisen paikka.

Apostoli kirkastaa, että ”jokaisen miehen pää on Kristus, naisen pää on mies ja Kristuksen pää on Jumala.” (1. Kor. 11:3) Vielä hän nöyrästi muistuttaa meitä tässäkin ajassa kipuilevia veljiä, että: ”Miestä ei ole luotu naisesta vaan nainen miehestä, eikä miestä luotu naisen takia vaan nainen miehen takia.” (1. Kor. 11:8-9)

Niin kivaa kuin tasa-arvo joittenkin mielestä onkin, niin Raamattuun se ei perustu. Ja vaikka sisarista olisi kivaa pitää ry.llä puheenvuoroja, niin apostoli kuitenkin sanoo, että ”naisten tulee olla vaiti seurakunnan kokouksissa. Heidän ei ole lupa puhua, vaan heidän on oltava kuuliaisia, niin kuin lakikin sanoo. Jos he tahtovat tietoa jostakin, heidän on kysyttävä sitä kotona omalta mieheltään, sillä naisen on sopimatonta puhua seurakunnan kokouksessa.” Tämä on ”Herran käsky”, sanoo apostoli. (1. Kor. 14:34-35, 37)

Rakkaudella apostoli lähestyy emansipaatiosisaria ja lipilaariteologeja: ”Jos joku ei tätä tunnusta, Jumala ei tunnusta häntä” (1. Kor. 14:38). Emme halua tervehtiä tasa-arvon kannattajia hengellisellä tervehdyksellä, jottemme heidän synneistään edesvastuuseen joutuis.

Nuorta Timoteusta Paavali opettaa raikkaasti: ”Samoin tahdon, että naisten kaunistuksena on hillitty esiintyminen, vaatimattomuus ja säädyllisyys -- eivät tukkalaitteet, kultakorut, helmet tai kalliit vaatteet, vaan hyvät teot, niin kuin sopii naisille, jotka tunnustavat palvelevansa Jumalaa. Naisen tulee kuunnella opetusta, hiljaa ja kuuliaisena. Sitä en salli, että nainen opettaa, enkä sitä, että hän hallitsee miestä; hänen on elettävä hiljaisesti. Ensinhän luotiin Aadam ja sitten Eeva, eikä petetyksi joutunut Aadam, vaan nainen antoi pettää itsensä ja rikkoi käskyn.” (1. Tim. 2:9-14)Vaikene siis, nainen! Ja tukkalaitteet, korut, helmet ja kalliit vaatteet pois, jos haluat ikuisen tulen välttää!

Nyt varmasti moni sisar jo kipuilee, että pääsenkö ollenkaan perille taivaan kunniaan. Helppoa se ei tosin naiselle ole; helpompi on kamelin käydä neulansilmästä kuin naisen päästä taivasten valtakuntaan. Mutta rohkaisemme sinua, rakas sisar: Jumalalle ei mikään ole mahdotonta. Apostoli antaa toivoa sisarille, varsinkin jos hän ei ole vielä vaihdevuosi-iässä: ”Lasten synnyttäjänä hän on kuitenkin pelastuva, jos vain pysyy uskossa ja rakkaudessa ja viettää hillittyä, Jumalalle pyhitettyä elämää.” (1. Tim. 2:15)

Vanhojen naisten tulee lisäksi muistaa, etteivät ryyppää liikaa: ”Vanhojen naisten tulee samoin käyttäytyä arvokkaasti. He eivät saa puhua muista pahaa eivätkä olla viinin orjia, vaan heidän on opetettava muita hyvään.” (1. Tit. 2:3)

Kauhistuksella ja pelvolla ajattelemme niitä, jotka haluavat nämä raamatunkohdat sivuuttaa tahi niitä vääristellä, sillä kirjoitettu on:

”Jokaiselle, joka kuulee tämän kirjan ennussanat, minä vakuutan: Jos joku panee niihin jotakin lisää, panee Jumala hänen kärsittävikseen ne vitsaukset, joista tässä kirjassa on kerrottu. Jos joku ottaa pois jotakin tämän ennustusten kirjan sanoista, ottaa Jumala pois hänen osallisuutensa elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kerrottu.” (Ilm. 22:18-19)3 kommenttia:

  1. Nyt on niin keskeltä, niin keskeltä. Mutta jos oikein keskeltä saarnataan, niin eihän sitä mahdeta enää laiteilla edes kuulla.

    VastaaPoista
  2. täähä vois olla päivämiehen hartauskirjotus

    VastaaPoista
  3. sitähän vois koittaa kepillä jäätä ja laittaa yhdyshenkilölle :)

    VastaaPoista

Näin saamme jäädä yhdessä tälläkin hetkellä uskomaan kommentoijista hyvää.