Ai missäkö Paimen? Älä siitä huoli, mennään vaan entisten pyhien askelissa!

perjantai 8. helmikuuta 2013

Turvallista lähes raamatullista oppiaPäivämies nro 47/2012 sivulla 16: "Kristitty on taipuvainen syntiin. Hän tekee syntiä halaamattaan. Jeesus on kuitenkin ottanut synnit pois. Synnittömyys toteutuu anteeksiantamuksen kautta. Pyhän Hengen saaneiden uskovien yhteisössä (Joh. 20:21-23)."

Joh. 20:21-23 puolestaan sanoo: "Jeesus sanoi uudelleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät." Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki. Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään anteeksi."

Ei tuossa kohdassa Raamattua siis mistään yhteisöstä puhuta, mutta hyvää kun tarkoitetaan niin ei kait se niin justiin ole vaikka vähän lisäillään omia Raamattuun, jos sieltä ei muuten löydy turvallista oppia.

Kuten kirjoituksen lopussa todettiin: "Raamattutunnin jälkeisessä puheenvuorossa todettiin, että eksytyksen henkiä on ollut ennen ja on tänäkin aikana. Saimme jäädä uskomaan turvallisesti ja yksinkertaisesti."


8 kommenttia:

 1. Eihän tuossa nyt ryökäle mainitakkaan yhteisöä, mutta raamatun kirjoituksia on osattava tulkita oikein. Ja oikea raamatuntulkinta on meillä sydämestään uskovaisilla, jotka omaamme Pyhän Hengen. Se, että yksittäinen kristitty erehtyy, ei tarkoita, että hän on hetkeksi menettänyt otteen Pyhästä Hengestä. Ei. Me olemme vajavaiset, kuten monesti seurapuheissakin niin kalliisti kirkatetaan!

  VastaaPoista
 2. Kirjoitusvirheperkeleitä päässyt luikahtamaan kirjoitukseeni :(. Tarkoitin siis, että Me olemme vajaavaiset, kuten monesti seurapuheissakin niin kalliisti kirkastetaan!

  VastaaPoista
 3. Te-muoto Jeesuksen kehotuksessa nimenomaan viittaa juuri yhteisöön eli opetuslasten yhteisöön eli Kristuksen seurakuntaan.

  VastaaPoista
 4. Totta. mihimpä muuhunkaan se Te-muoto viittaa, kuin uskovaisten yhteisöön. Monet ovat ihmetelleet tota raamatun kohtaa, jossa sanotaan, että ne, joilta te kiellätte anteeksi annon, hän ei saa syntejään anteeksi. vanhassa käännöksessä oli, että joilta te ne pidätätte, ne ovat myös taivaassa pidätetyt.
  Tällä tarkoitetaan sitä, että jos näkee jonku elävän selkeesti syntielämässä, eikä suostu kaikesta synnistä tekemään parannusta, häntä ei voi pitää enää uskovaisena.

  VastaaPoista
 5. Yleensä tarkoitetaan yleensä nykykielessä jotain näkyvää ihmisjoukkoa. Jeesus taas ei koskaan rajannut pelastusta vain yhteen näkyvään joukkoon. Opetuslapset kysyivät pitäisikö muita estää tekemästä hyviä tekoja Herran nimissä koska "he eivät kuulu meihin", mutta Jeesus kielsi estämästä tätä. Siksi uskon rajaaminen johonkin yhteisöön on yhteisön korottamista vapahtajaksi, ja näin epäjumalan palvontaa.

  Vanhoillislestadiolaiset elävät yhtä lailla syntielämää kuin muutkin, he ovat vain paaduttaneet sydämensä niin etteivät huomaa kuin ei-vl:en synnit. Tässä avuksi ovat ihmisten keksimät säännöt joita he opettavat ja noudattavat.

  Juutalaisetkin olivat sitä mieltä että "te" viittaa vain juutalaisiin. Perusteluna oli se että Pyhä Henki tämän aukaisee vaikka Raamattu ei sitä sano, ja jos et usko tätä tulkintaa niin sinulla ei ole Pyhää Henkeä. On hölynpölyä yrittää vääntää Raamattua väkisin ennalta määritettyihin vl-oppeihin.

  VastaaPoista
 6. Siis yhteisöllä tarkoitetaan yleensä...

  VastaaPoista
 7. Tuota, tuota...Jeesus puhaltaa ja kehottaa ottamaan Pyhän Hengen. Kuulijat kaikesta päätellen saavat Pyhän Hengen. Päikkärissä taas puhutaan Pyhän Hengen saaneiden yhteisöstä. Eiköhän se ole herttaisen yhdetekevää puhuuko yhteisöstä vai käyttääkö porukasta jotain muuta nimitystä. Samaa Pyhän Hengen saanutta porukkaa Jeesuksen aikana ja sen jälkeen.

  No joo, ehkä olen tosikko. Kirjoitus on varmaan huumoria. Huumoria, jonka YHTEISÖN sisällä olevat kohdistavat itseensä, On suuruuden osoitus osata nauraa itselleen.

  VastaaPoista
 8. Ohoh!

  " Synnittömyys toteutuu anteeksiantamuksen kautta. Pyhän Hengen saaneiden uskovien yhteisössä."

  Jopas tulikin puhdasta!

  Ennen sitä vaan uskottiin että "syntisenä vanhurskaaksi". Synnit ja ihmisen syntisyys ei hävinneet minnekkään, koska sitähän ihminen on syntymisestä kuolemaan saakka. Syntinen raato. Mutta armahdettu syntinen! Nyt on uudet opit.

  VastaaPoista

Näin saamme jäädä yhdessä tälläkin hetkellä uskomaan kommentoijista hyvää.