Ai missäkö Paimen? Älä siitä huoli, mennään vaan entisten pyhien askelissa!

tiistai 23. heinäkuuta 2013

Viestinnällisiä selvennöksiä

Ajassamme monilla ihmisillä on hämärtynyt oikea ja väärä. Tästä johtuen kristillisyytemme lausuntoja ei aina ymmärretä oikealla tavalla. Siksi on katsottu aiheelliseksi selventää muutamia kristillisyydessä turvalliseksi koettuja sanontoja, että tämän maailman ihmisetkin ymmärtäisivät Jumalan valtakunnan viestejä.

"Luovuttamaton opillinen kysymys" = kysymys, jonka avoin ja monipuolinen pohdiskelu vaarantaa SRK:n valtapiirin.
"Ei rakenna Jumalan valtakuntaa" = ei tue SRK:n valta-asemaa
"Ei palvele kokonaisuutta rakentavalla tavalla" = ei tue SRK:n valta-asemaa
"Rikkoo yhteistä rakkautta ja yksimielisyyttä" = asettaa SRK:n huonoon valoon

Näin ymmärrämme, miksi esimerkiksi kaikkien lasten vastaanottaminen on luovuttamaton uskonopillinen kysymys. Siitä luopuminenhan kutistaisi liikkeen olemattomiin, kun väki hädin tuskin kasvaa nykyiselläkään lisääntymistahdilla. Lapsiluvun rajoittaminen ei palvele kokonaisuutta rakentavalla tavalla.

Näin ymmärrämme myös, miksi naispappeus on meille luovuttamaton uskonopillinen kysymys. On nimittäin SRK aikanaan linjannut, että se on väärin, ja jos siitä kannasta nyt luovuttaisiin niin pitäisi myöntää että SRK voi erehtyä. Sellainen ei rakenna Jumalan valtakuntaa.

Uskon kautta myös ymmärrämme, että SRK:n veljet ja SRK:lle uskolliset paikallisyhdistysten edustajat voivat toimia esimerkiksi täysin epäeettisesti ja Raamatun vastaisesti, eikä siihen kuulu puuttua, koska heidän moittiminen rikkoo yhteistä rakkautta ja yksimielisyyttä.

1 kommentti:

  1. Kielipelillä se sujuu! Eikä kukaan huomaa mitään, kaikki määkii vaan samaa perässä.

    VastaaPoista

Näin saamme jäädä yhdessä tälläkin hetkellä uskomaan kommentoijista hyvää.