Ai missäkö Paimen? Älä siitä huoli, mennään vaan entisten pyhien askelissa!

tiistai 3. syyskuuta 2013

Uskovaisten määrä arvioitua suurempi

Lestadiolaisten määrä saattaa olla huomattavasti arvioitua suurempi

(Siion, Oulu)

Lestadiolaisten määrä saattaa olla moninkertainen aiempiin arvioihin verrattuna. Perinteisten arvioiden mukaan lestadiolaisia on noin 100 000-200 000 eli 2-4 % suomalaisista. Äskettäin avautuneen televisiolupatarkastusrekisterin alustavien tietojen mukaan jopa 20 % suomalaisista kokee kuuluvansa liikkeeseen.

- On tosiaan yllättävää, että lähes joka viides televisiolupatarkastajien puhuttelema henkilö on ilmoittanut olevansa lestadiolainen, kertoo Usko Ala-Uotinen televisiolupatarkastusrekisteristä.

- Mielenkiintoista on myös havaita, että lestadiolaisuuden maine lasten ja nuorten herätysliikkeenä on näidenkin tietojen mukaan hyvin ansaittu. Opiskelijoiden keskuudessa lestadiolaisuus vaikuttaa olevan vielä huomattavasti yleisempää. Heidän kohdallaan lestadiolaisten osuus on yli puolet, Ala-Uotinen jatkaa.

Hän kuitenkin varoittelee tekemästä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä:

- On huomattava, että tiedot eivät pohjaudu varsinaisesti galluppiin eikä otanta ole kattava. Kysely on suoritettu normaalien tarkastuskäyntien yhteydessä ja perustuu kansalaisiin jotka ovat olleet paikalla ja avanneet oven tarkastajan käydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Näin saamme jäädä yhdessä tälläkin hetkellä uskomaan kommentoijista hyvää.