Ai missäkö Paimen? Älä siitä huoli, mennään vaan entisten pyhien askelissa!

sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Kristus-keskeisyydestä

Tämän maailman mediat ovat viime aikoina toistuvasti repostelleet Jumalan valtakunnan sisäisiä asioita hyvin ikävään sävyyn. Kristillisyydessämme on ollut yksittäisiä tapauksia, missä rakkaita puhujaveljiä on rakkaudella hoidettu. Heille on haluttu antaa helpotusta heidän vaikeuksiensa keskellä, niin että heidän ei enää tarvitsisi vaivata itseänsä palvelusvuoroilla.

Etenkin yksi asia on ollut vaikea ymmärtää niille, jotka eivät näitä asioita ole ymmärtämässä uskon kautta: Miksi vapautetaan sananpalvelija siitä syystä, että hän on liian Kristus-keskeinen? Haluamme hieman valottaa mihin Jumalan sanan kohtaan tämä asja perustuu.

Jumalan sana varoittaa, että kenkään ei saa nähdä Jumalan kasvoja. Ja kuten te rakkaat lapsetkin tiedätte, Jumala on kolmiyhteinen, eli Kristus on myös Jumala. Näin myöskään Kristuksen kasvoja ei saa kenkään nähdä. Siksi emme halua myöskään piirtää tahi maalata Jumalan eli Kristuksen kasvoja. Ja jos puhuja on oikein Kristus-keskeinen, hän ikään kuin maalaa Kristuksen kasvoja ihmisten mieliin. 

Tällaista emme voi sallia, vaikka me inhimilliseltä puoleltamme koemmekin vaikeaksi sananpalvelijan ja rakkaan veljen vapauttamisen tehtävistään. Mutta meidän on toimittava inhimillistä minäämme vastaan ja kuunneltava mitä epäinhimillinen minämme neuvoo. Näin Jumala meille yksiselitteisesti sanassaan opettaa. 

Jääkää Jumalan ja hänen armonsa sanan siunattuun haltuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Näin saamme jäädä yhdessä tälläkin hetkellä uskomaan kommentoijista hyvää.