Ai missäkö Paimen? Älä siitä huoli, mennään vaan entisten pyhien askelissa!

lauantai 31. joulukuuta 2011

Puhujainkokouksessa vallitsi rauha

Luotettavan lähteemme* mukaan viime viikolla järjestetyissä puhujien kokoontumisajoissa oli erään paikalla olleen mukaan venytelty henxeleitä. Myöhemmin eräässä puheenvuorossa ihmetellen kyseltiin johdetaanko SRK:ta Niinivaaralta käsin? "Kyllä on pitkät henkselit", totesi veli puheenvuoronsa päätteeksi.

Aiheet ja tunnelma kokoustilassa aaltoili, välillä kihelmöi, välillä niska ja hartialihakset saivat rentoutua.

Keskisuuren siionin puhuvainen veli totesi puheenvuorossaan, että kokouksen suurinta antia olisi se, kun puhujainkokous päättäisi antaa Kristukselle osankin sitä valtaa, joka puhujainkokouksella hengellisessä mielessä on. Tämän toteamuksen jälkeen nousi useita käsiä, ilmeisesti puheenvuoroa pyytämään.

Seuraavassa, aivan pienen maatalousvaltaisen pitäjän suurimman tilanomistajan näköisen miehen suusta saatiinkin kuulla tiukka kysymys "mitä valtaa puhijainkokouksella muka on?" Liivin napit huusivat hoosiannaa. Sama veli, hengityksen tasaannuttua, jatkoi "Kuulkaamme mitä oppi-isämme Luther asiasta sanoo:

'Meidän tulee peljätä ja rakastaa Jumalaa niin että ymmärrämme, ettei puhujainkokouksella ole yhtään mitään valtaa eikä se itsekään koskaan ole kuvitellutkaan omaavansa mitään valtaa.'

Mistä sitten johtuu sellainen väärinkäsitys, että puhujainkokouksella muka olisi jotakin valtaa? Luther valistaa meistä:

'Muutamat uskosta luopuneet äänekkäät nettipalstailijat ovat luoneet myytin, että puhujainkokouksella muka olisi jotakin valtaa. Nuo niin sanotut melperiläiset äänekkyydellään, räyhkeydellään ja kopeudellaan eksyttävät joitakuita, mutta JUmalan kunniaa he eivät koskaan saa.'"

Salillinen pääosin tehdastekoisia pukuja pidätteli hengitystään.

Eräs nuori teologipoika näppäili kannettavaa tietokonettaan ja tuumasi vieressä istuvalle, pienen pohjanmaalaissiionin napamiehelle "Onpa hyvä, kun Juudakset ei tällä kertaa ole olleet vielä liikkeellä, muutama vuosi sitten sai lukea jo kokousiltana Suomi24:n objektiivisellta ( heh..) tiedotuskanavalta, mitä kokouksessa oli mainittu.

Onko Juudakset jäänyt kotiin, vai eivätkö ole tulleet vielä koloistaan ?
Osasyy palstan tiedotuskatkokseen voi kenties olla sekin, että vuoden mittaan on joitakin puhujia vapautettu tehtävistään...... ?? "

"Joo, semmoset vaan puhujan paikalta pois, jotka kertovat rahwaalle, mitä puhwelit keskustelevat. Ovathan puhwelit lauman kaitsijoita, sen yläpuolella", jyrähti napamies. Viereisen seinustan telineessä pystyssä olleet laulukirjat kaatuivat äänenpaineen voimasta. Hänen ruumiinrakenteensa ei antanut mahdollisuutta vähempään.

Napamiehen takaa teologipoika kuuli äänen "Kyllä täällä palstalla jo joku kirjoittaa, että alkuhartaudessa paukuteltiin henkseleitä ja päiviteltiin Jumalan valtakunnan roskittajia. Että ei ne tiedonlähteet ihan ole tyrehtyneet."

Edestä katsottuna toisella rivillä, ei ihan keskellä riviä, istui Päivämiehen toimittaja vihkoonsa kirjoittaen "Meillä vallitsi rauha ja rakkaus sekä pyhähenkinen yksimielisyys."

*: S24

2 kommenttia:

 1. Tämä juttu sai minut kirjoittamaan fiktiivisen kokemuksen puhujainkokouksesta Mopin palstalle, kun siellä on niin hiljaista.

  http://p2.foorumi.info/keskusteluavanhoillislestadiolaisuudesta/viewtopic.php?p=38641

  t. gepardi

  VastaaPoista
 2. Hei kaverit, haluan vain suositella hyvää lainayhtiötä, josta sain 46 000,00 dollarin pikalainan heidän sähköpostillaan, josta etsin lainaa maksaakseni laskut/velat ja jatkaakseni elämää, sitten ystäväni antoi minulle tämän yrityksen tiedot, johon otin yhteyttä tämän yhteyssähköpostin kautta: lapofunding960@gmail.com
  Whatsapp +447883183014

  VastaaPoista

Näin saamme jäädä yhdessä tälläkin hetkellä uskomaan kommentoijista hyvää.