Ai missäkö Paimen? Älä siitä huoli, mennään vaan entisten pyhien askelissa!

tiistai 6. joulukuuta 2011

Valhetteliain suu pitää tukittaman

Kustannusyhtiö EbRK:n harrastusvaliokunta on saanut viime aikoina huolestuneita yhteydenottoja mahdollisista valhepuhujista eri puolilta Suomea.

Epäilyksiä ja huolta on herättänyt puhujien perinteistä poikkeava käyttäytyminen. On saatettu tervehtiä Jumalan terveellä ihmistä, jolla on silminnäkijän mukaan saattanut olla korvakoru korvassa, kun epäilty on tullut autolla vastaan kauppareissullaan. Joissain seuratilaisuuksissa valtakunnan rajat eivät ole saaneet kirkastua ja kotimatkalle on lähdetty hämmentyneellä mielellä. Eräällä paikkakunnalla puhujan kotona kerrotaan olevan ainakin 32" television. Veljien ja keittiön sisarten keskuudessa on oltu kyselevällä mielellä, eikö sähköpostin lukemiseen ja seurakalenterin katsomiseen netistä riittäisi pienempikin näyttö.

Joillakin valhepuhujilla ei käytännössä ole vaadittavaa pätevyyttä tehtävänsä hoitamiseen. Opintoja kristillisyytemme kursseilla on suoritettu vain nimeksi ja todistus seurakunnalta on voitu saada riittämättömin näytöin.

EbRK pahoittelee, ettei ole riittävästi kylvänyt neuvon, nuhteen ja opetuksen sanoja. Tahdomme olla muistuttamassa kaikkia uskovaisia, ennen kaikkea puhujan tehtäviin valituita, kuten ennenkirjoitettu sana meitä siitä muistuttaa "Pienestä tottelemattomuudesta on lyhyt matka synnin luvallisuuteen ja jopa uskon kieltämiseen" (2011. Rieska 48:13).

kuva: EbRK arkisto

1 kommentti:

  1. Myös valehoitajia on ollut liikenteessä herran elovainiolla, kaikenmaailman henkien haistelijoita.

    VastaaPoista

Näin saamme jäädä yhdessä tälläkin hetkellä uskomaan kommentoijista hyvää.