Ai missäkö Paimen? Älä siitä huoli, mennään vaan entisten pyhien askelissa!

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

"Maailman Ilot" -teemapuisto Suviseuroissa

Suviseuroissa on tänä vuonna otettu käyttöön uusi tapa varoittaa synnin vaaroista. Jos Jumala suo, on Pyhäjoen suvijuhlilla seurakentän laidalla torstaista alkaen "Maailman ilot" -teemapuisto.

Päätoimikunnan puheenjohtaja Toisinto Koillismaalta kertoo, että teemapuistolla halutaan kertoa maailman houkutusten kavaluudesta ja jumalattoman elämän palkasta: "Lauluntekijän sanoin maailman ilot alkaa huvilla hauskalla. Siksi teemapuiston ensimmäinen laite onkin nimetty Huvi Hauskaksi."

Testikäyttäjien arvioiden ja seurakunnan ilmoituksen mukaan suosittuja laitteita tulevat epäilemättä olemaan Hekuma Hetkinen sekä Nuoruuden Kiusaukset, joissa verestä voimaa saa. Voimaverta tosin tarjoillaan vain SRK:laisessa hengessä uskovien rauhanyhdistysten jäsenille.

Jotkin kohderyhmät pitävät epäilemättä myös Amerikan siionista lainatusta laitteesta, joka kantaa nimeä Lihan Käsivarsi. Se ja nuoremmille seuravieraille tarkoitettu Nuoruuden Huikentelevaisuus ovat olleet viime vuonna käytössä Pohjois-Amerikan suviseuroissa.

Toisinto Koillismaalta muistuttaa kuitenkin, että teemapuiston kuten kaiken muunkin seuratoiminnan tarkoitus on kirkastaa Jumalan sanaa: "Siksi teemapuiston sisäänpääsy on ilmainen, mutta sieltä poistuessa vierailijalle annetaan käteen lasku, joka velvoittaa häntä osallistumaan suviseurojen lähialueiden toimitalohankkeisiin leipomalla myyjäisiin ja lahjoittamalla kuukausikeräyksiin lakkaamatta milloinkaan. Tällä tavalla saamme paitsi varoja jumalanvaltakunnan työhön niin myös ihanalla tavalla olemme muistuttamassa seuravieraita, että maailman iloista kerran palkka on tuska kuolema."

Poistumispaikalla SRK:n nuorten kuoro laulaakin "Mitä siis auttoi hurma, hekuma hetkinen, kun sielun on se surma, ja itku iäinen."

"Esitettiin myös ajatus, että pitäisikö teemapuiston uloskäynnistä selvitä pelkällä evankeliumin pyytämisellä ja syntien anteeksi uskomisella. Seurakunnan ja Pyhän Hengen yksimielinen kanta oli kuitenkin, että usko ilman tekoja on kuollut ja parannus ilman toimitalohankkeeseen osallistumisen armolahjaa on yhtä epäpätevä kuin epäuskoisen piispan antama synninpäästö." toteavat haastattelun lopuksi vielä Kristus ja Pyhä Henki, jotka Toisinto-veljen suulla puhuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Näin saamme jäädä yhdessä tälläkin hetkellä uskomaan kommentoijista hyvää.