Ai missäkö Paimen? Älä siitä huoli, mennään vaan entisten pyhien askelissa!

keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Uusi siionin laulu

https://www.youtube.com/watch?v=YxIiPLVR6NA

Viime viikonloppuna saimme kokoontua yhdelle koolle rakkaan kristillisyytemme opistolle laulamaan uusia siionin lauluja. Paikalle oli saapunut sankka jumalanlasten joukko, jossa varsinkin lasten ja nuorten suuri määrä ilahdutti kovasti ja jota maailman tiedotusvälineetkin ihmettelivät.

Erityisen innokkaasti seurakansa yhtyi tähän uuteen siionin lauluun, jonka kristillisyytemme laulu- ja soitinryhmä (yhtyeitähän me emme halua eikä meidän tarvitse olla perustamassa, kuten me Uskon Kautta ymmärrämme) esitti. Laulun nimi on "Jumalan Terve, rakas veli" (eng. Hey Brother!)

Laulu alkaa kuvauksella siitä, kuinka kristillisyytemme seurapuheet voivat joskus meidän lihallisen minämme mielestä tuntua loputtoman pitkiltä, mutta kuinka kuitenkin sieltä aina haluamme olla ammentamassa virvoitusta kuolemattomille sieluillemme edes sen määräosan, jonka rakas jumalamme puhujamme näkee hyväksi meille kullakin ajalla antaa.

"Hey brother, there’s an endless road to re-discover."

Ja vaikka joskus tulisi aivan kuin olo, että haluaisimme olla seurojen sijaan tämän maailman riennoissa, joillekin kun maailman konsertit tai urheilutapahtumat ovat rakkaita, niin muistamme että kun niissä tarjoillaan sitä alkoholia, josta paha meno tulee, niin vaikka me vain vettä joisimme niin siellä ei kuitenkaan saada sitä sovintoveren suomaa virvoitusta, jota me täällä seuroissa saamme olla ammentamassa.

"Hey sister, know the water's sweet but blood is thicker."

Ensimmäisen säkeistön lopussa laulukansa vielä yhtyy huokaukseen sen uskonystävän puolesta, joka tämän maailman myrskyissä synnin kuorman alla aivan kuin meinaa uupua ja ehkä jopa joutuu kiusauksiin miettiessään miten hän jaksaa, jos Jumala mittaamattoman suuressa armossaan vielä siunaa lisää perhettä. Huokaus muistuttaa sinuakin siitä, että uskonystävät kyllä auttavat uupuvaa, kun vain jaksaa uskoa ja muistaa että lapset ovat meille ilo eivätkä taakka.

"Oh, if the sky comes falling down for you, There’s nothing in this world I wouldn’t do."

Horjuvaa veljeäkin on hyvä muistuttaa siitä kuinka tärkeä on uskoa, että on vain yksi Jumalan seurakunta.

"Hey brother, do you still believe in one another?"

Samoin horjuvalle sisarelle on hyvä puhua kuinka mittaamattoma arvokas asia on se, että pysyy yhteisessä rakkaudessa.

"Hey sister, do you still believe in love, I wonder?"

Laulu myös niin kauniisti kertoo siitä, että vaikka sinä rakas veli tai sisko kulkisit pimeässä laaksossa ja synti ahdistaisi niin seurakunta on kanssasi. Ja vaikka olisit yksin ja ajattelisit että voinhan minä vähän kokeilla synnin houkutuksia niin muista silloinkin että Jumala näkee salaisimmakin ajatuksesi, ja jos häntä vastaan ajatuksin rikot niin hän sen huomaa.

"What if I'm far from home? Oh, brother I will hear you call."

Ja vaikka tämän uskon vuoksi menettäisit kaiken ajallisen; materian ja elämänilon niin me voimme uskotella, että kaikki on sittenkin sen arvoista, olethan osa jumalanlasten piskuista laumaa, joka lupaa itselleen ikuisen pelastuksen palkintona ajallisista vaikeuksista, joihin tämä lauma jäsenensä ajaa.

"What if I lose it all? Oh, sister I will help you out!"

Lopuksi todettiin yhdessä, että on ihana saada vaeltaa tässä uskossa ja osana herrain lammaslaumaa. Vaikka meiltä vaadittaisiin kuinka mielettömiä tekoja osoitukseksi uskovaisuudestamme, niin kun ottaa järjen vangiksi ja uskoo vain niin kuin neuvotaan niin saamme kerran kostua perille. Uskomiseen se jää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Näin saamme jäädä yhdessä tälläkin hetkellä uskomaan kommentoijista hyvää.