Ai missäkö Paimen? Älä siitä huoli, mennään vaan entisten pyhien askelissa!

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Ohjeet hätätilanteisiin

Jumala näki ajallaan hyväksi, että kristillisyytemme vähäisimmän keskusyhdistyksen johtokunnan puheenjohtaja vaihtui. Moni voi olla hämmennyksen vallassa ja pelätä mitä näin suuri muutos tuo tullessaan.

Mutta sinä rakas sisar ja veli voit olla turvatulla mielellä, mikään ei muutu. Aivan kuin jatkuvuuden turvaamiseksi uusi puheenjohtaja sai edeltäjiensä laatimat ohjeet hätätilanteiden varalle:

HÄDÄN SATTUESSA eli jos Jumalan valtakunnan lukuisista turvajärjestelyistä huolimatta joku lihava lammas, sisar eli veli, saa yhteyden sinuun kertoakseen että valtakunnassa ei kaikki olekaan hyvin ja että keskusyhdistys on toiminut tahi parhaillaan toimii väärin...

1. Rajoita vahinko: Vaienna lihava lammas keinolla millä hyvänsä. Tähän tarkoitukseen saamme olla käyttämässä ensisijaisesti paikallisia yhdistyksiä koska keskusyhdistyksenä emme halua olla likaamassa käsiämme asioihin jotka ovat puhtaasti paikallisten yhdistysten asioita. Pidä huoli, että paikallisyhdistys hoitaa homman. Tarkista, että lihava lammas ei joudu enää puhujavuoroihin. Tämäkin on luonnollisesti puhtaasti paikallistason päätös.

2. Muista viestintä: Kiistä kaikki. Kerro kaikille siionin luotetuille työmiehille ja -naisille, että lihava lammas on raatelevainen susi lammasten vaatteissa, että hän toimii epäilyttävistä motiiveista lähtien, ja että "on siinä taustalla muutakin" minkä vuoksi hän ei voi toimia missään siionin tehtävissä. Vältä kirjallista viestintää, ettei maailman medialle jää liikaa reposteltavaa. Jos näin kuitenkin käy, kerro että viesti on irrotettu asiayhteydestään ja edustaa vain toisen osapuolen näkemystä.

3. Pidä huolta laumasta: Jos joku siionin asuvainen huolestuu lihavasta lampaasta vältä vastaamista mikäli mahdollista. Jos se ei mitenkään onnistu niin kerro että kaikki on hyvin ja homma on hoidossa, että Herra on luvannut johdattaa laumaansa läpi vaikeidenkin aikojen. Korosta, että emme voi tinkiä Raamatun opetuksista ja siksi meidän on oltava järkähtämättömät silloinkin kun maailma meitä vastaan hyökkää, kun se ei siedä eikä ymmärtää voi meidän raamatullista oppiamme. Niin se maailma vainosi vapahtajaammekin. Muistuta saarnaavaisia veljiä, että heidänkin tulisi tästä muistuttaa seurapuheissaan. Puheissa on myös hyvä Pyhän Hengen ilmoituksen mukaisesti varoittaa siionia lihavasta lampaasta joka raatelee ja hullun päänsä keksintöjä totena esittelee.

(Tarvittaessa) 4. Pyydä anteeksi. Jos asia vuotaa julkisuuteen ja uhkaat joutua umpikujaan, soita kiireesti lihavalle lampaalle ja pyydä anteeksi. Korosta, että kaikki aiemmatkin keskustelut ovat salaisia ja että anteeksi annettuja asioita ei Jumalan valtakunnassa muistella.

5. Tutustu asiaan. Anna pölyn laskeutua rauhassa. Lue sitten viesti, jonka lihava lammas sinulle alun perin toi. Jos  viesti on esimerkiksi ollut että "Keskusyhdistys toimii tavalla X ja se on väärin" ja jos se on totta niin pidä tiedotustilaisuus, jossa kerrot että Jumalan valtakunnassa on aina opetettu että X on väärin ja että toisin toimiminen on Jumalan sanan mukaan yksiselitteisesti synti ja rikos.

6. Katkaise valheelliset huhut. Se on: Älä mainitse, että lihava lammas oli se, joka alun perin asian otti esille. Jos joku toisin todistaa, varoita että hänen uskonelämänsä voi joutua haaksirikkoon jos hän ei keskity omakohtaiseen uskomiseen vaan penkoo toisten syntejä. Muistuta, että vaikka asia olisikin ollut oikea, lihava lammas oli liikkeellä väärällä mielellä, väärässä hengessä ja/tai petollisin motiivein.

7. Salli omantunnon vapaus. Jos joku veli vielä toimii tavalla X niin anna hänen toimia. Emmehän me keskusyhdistyksenä voi emmekä halua olla kertomassa yksittäisille kristityille ja ihmisille miten heidän tulee toimia. Se, jatkaako tavalla X toimiva veli puhujan tehtävässä on puhtaasti paikallistason päätös, etkä siksi halua olla ottamassa kantaa hänen jatkoonsa. Kerro kuitenkin paikallisyhdistykselle, että veli on rakas veli joka on seurakunnan jakamattomassa rakkaudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Näin saamme jäädä yhdessä tälläkin hetkellä uskomaan kommentoijista hyvää.