Ai missäkö Paimen? Älä siitä huoli, mennään vaan entisten pyhien askelissa!

tiistai 22. maaliskuuta 2011

Jo riittää rakkaus!

Sanon jo valmiiksi, että tätä ei sitten tarvitse kommentoida mitenkään, vastaväitteitä en kuuntele. Se on sillä tavalla, että nyt siivotaan Jumalan valtakunta. Täällä on roskasakkia, on aika siistiä laumaa.

Spiritometri on auttamattomasti vanhentunut keino, nyt tarvitaan j-ä-r-k-e-ä. Seurakunnassa on rappeutunutta ainesta, oikealla kaavoihin kangistuneita fariseuksia ja vasemmalla huikentelevaisia uudistusmielisiä. Jo riittää! Tilanne on tasapainoton, se saa raittiin uskovaisen vaivaantumaan.

Ensimmäiseksi hurskas oikeisto: Teitä on rakastettu yllättävän pitkämielisesti, mutta nyt on kamelin selkä katkennut. Porttikielto tulee kaikille, jotka uskovat, että sääntöjä noudattamalla ja omin voimin pääsee taivaaseen. Ahdasmielisyys, tuomitsevuus, pelottelu ja vallankäyttö eivät tule enää kuuloonkaan. Tässä ei kuulkaa auta enää SRK:n julkaisutkaan!

Toiseksi vasemmisto: Turha tulla väykyttämään, että yhteisö vaatii uudistuksia. Niistä ette te päätä, laumassa ei kaivata harharetkiläisiä ja turhaa uudistusmielisyyttä. Internetissä epäoleellisuuksista ruikuttava nimettömien joukko ei kehitä mitään. Kävelkäähän kuulkaa ihan omin jaloin pois ja perustakaa selkärangattomien seurakunta vaikkapa blogiin! Täällä ei enää ovenrivassa roikuta!

Meille jää jäljelle näin-on-aina-uskottu-keskusta, niin sanotut penkkiuskovaiset. Keskustakin vaatii hiukan siivousta. Yhteisössä ei suvaita enää henkistä eikä fyysistä väkivaltaa: kaikki vaimonsa hakkaajat, lastensa kurittajat, pedofiilit, alistajat, huonot kasvattajat ja muuten vain väkivaltaan taipuvaiset voivat lähteä vapaaehtoisesti, kiitos. Vaikka kyllä heidän kitkemiseensä keinot löydetään, jos ei sana kuulu.

Kaikki hengellisesti kieroutuneet, vanhatestamentilliset ja hurmoshenkiset ymmärtävät varmasti itsekin jo tässä vaiheessa lähteä. Minkäänlaista ajatusten tunkkaisuutta, syntistä mieltä, ahdistusta, mielialahäiriöitä, kateutta, pahaa tahtoa tai itsensä kontrolloimattomuutta ei enää sallita. Typerykset voisivat ymmärtää itse hakeutua muualle. Jo alkaa joutosakki olla siirtynyt maailman ongelmaksi - sielläpä sopii olemaan!

Raita Raivokas, Ruåtsulan ry:n johtokunnan jäsen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Näin saamme jäädä yhdessä tälläkin hetkellä uskomaan kommentoijista hyvää.