Ai missäkö Paimen? Älä siitä huoli, mennään vaan entisten pyhien askelissa!

sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Punaviinikastike lihalle

Ainesosat
3 dl lihalientä (valmista 1 lihaliemikuutiosta tai fondista ohjeen mukaan) 1/2 sipulia
1 dl voimakasta punaviiniä
2 rkl sokeria
hyppysellinen rosmariinia tai timjamia
(tarvittaessa 1,5 rkl maissijauhoja)
1 rkl soijaa

Valmistusohje
Saamme valmistaa lihaliememme kattilassa. Haluammehan olla lisäämässä joukkoon silputun sipulin ja sokerin ynnä yhdessä rosmariinin elikkä timjamin. Punaviiniä, vaikkakin ymmärrämme, että alkoholi keitettäessä haihtuu, emme halua eikä meidän tarvitse kastikkeeseen lisätä, ettemme sillä heikkoa veljeä lankeemukseen olisi viettelemässä. Sillä sanoohan apostoli Paavalikin, että "se on hyvä, ettet lihaa söisi etkä viinaa joisi eli jotakin, josta veljes loukkaantuu, taikka pahenee, elikkä heikoksi tulee". Näin meidänkin on turvallista ajatella.


Saamme keittää lientä tämän ajan keskellä noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Sitten haluamme olla sen siivilöimässä ja takaisin kaatamassa puhtaaseen kattilaan. Maissisuurustetta saamme aivan turvallisella mielellä käyttää kastikkeemme sakeuttamiseksi. Soijan voimme lisätä aivan kuin lopuksi. Kastike on koettu kristillisyydessämme uskonelämää vahvistavaksi erityisesti lihan kanssa.

Kuva: Alko

1 kommentti:

  1. Kun korsoraattorikin on tehty, osaisiko joku ohjelmoida kaanaaraattorin, joka kääntäisi minkä tahansa nettisivun kaanaan kielelle?

    VastaaPoista

Näin saamme jäädä yhdessä tälläkin hetkellä uskomaan kommentoijista hyvää.