Ai missäkö Paimen? Älä siitä huoli, mennään vaan entisten pyhien askelissa!

keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Kirjoituskilpailu: Aikalaisdokumentteja Laestadianiasta

OHO! Siioni pyytää olla julkistamassa kirjoituskilpailua otsikolla Aikalaisdokumentteja Laestadianiasta.

Millaista on elämä teokratiassa nimeltä Laestadiania? Miten asiat on järjestetty maassa, jossa ei tarvita kuin yksi puolue, koska kaikki ovat kaikista asioista äärimmäisen yksimielisiä?
Miltä tuntuu asua maassa, jossa valtaa ei käytä 24 vanhan miehen johtama puolue (joka julkaisee kolmea lehteä, järjestää puoluekokouksia ja julkistaa kannanilmaisuja kaikkien puolesta), vaan jumala itse?

Kirjoitusten muodossa ja tyylilajissa saa käsittää vappauen. Se voi olla juttu tai runo puolueen lehteen, puheenvuoro puolueen tilaisuudessa tai muu sellainen. Kirjoittaja haluaa kuitenkin rakentavalla ja oikeanlaisella tavalla olla kuvaamassa elämää ja ilmiöitä Laestadianiassa. Kirjoittaja haluaa myöskin olla välittämässä sitä turvallisuutta ja muuttumattomuutta, joita Laestadianiassa saadaan kokea. Myöskin elämän rosoisuuksista saa kirjoittaa aivan vapaasti, sillä Laestadianiassa ei ole mitään salattavaa.

Jutun pituus on korkeintaan 5000 merkkiä välilyönnit mukaan lukien. Yksi nimimerkki voi osallistua kilpailuun kolmella kirjoituksella. Lähetä kirjoitukset sähköpostin tekstikentässä (ei liitetiedostona) viimeistään 20.11.2011 osoitteeseen saara.aiti (ät) gmail.com

Kirjoitukset arvioi toimituksesta riippumaton ammattilaiselin. OHO! Siionin toimitus pidättää oikeuden stilisoida kirjoituksia pyhällä arkuudella, ja julkaista niitä sopivaksi katsomallaan alustalla. Kirjoittajien nimet jäävät vain toimituksen tietoon.

Erityisesti OHO! Siionin monessa puuttuvainen toimitus haluaa olla tuomassa terveisiä teille, rakkaat nuoret, jotka ehkä olette huonosti epäonnistuneen tuntoisina siellä päätteidenne ääressä: tuntui miltä tuntui ja näytti miltä näytti, niin jaksattehan osallistua kirjoituskilpailuumme.

2 kommenttia:

  1. Jutun pituus 5000 merkkiä yksittäiset ylilyönnit mukaan lukien.

    VastaaPoista
  2. Laestadinian vakaiden veljien neuvoston yksimielinen lisäesitys vajavaiseen budjettiin:
    Kasvatusleiri keskusten määrärahoihin tarvittava rahoitus järjestetään yleisellä varainkeruulla, keräyslupa myönnetty yksimielisesti rakkauden hengessä diakonia valiokunnalta. Keräys toteutetaan perhekohtaisella vapaaehtoisella maksulla kuukausittain, haluammehan kaikki siihen osallistua yhteisen rakkauden nimissä. Jokaiselle perheelle on oma viite numero jolla voidaan seurantaa olla toteuttamassa jokaisen perheen kohdalla aivan kuin omaa eläkettä varten sinne rahaa laittaisimme, vaikka emmehän täältä mitään mukana taida ottaa kun matkasauvan laskemme.

    Valio Toivonten

    VastaaPoista

Näin saamme jäädä yhdessä tälläkin hetkellä uskomaan kommentoijista hyvää.