Ai missäkö Paimen? Älä siitä huoli, mennään vaan entisten pyhien askelissa!

perjantai 16. maaliskuuta 2012

Polulla on turvallista"Jos poikkeamme kaidalta elämänpolulta vähänkään oikealle tai vasemmalle, joudumme pois elämäntieltä." (Päivämies 14.3.2012, s. 5)

Näin yksinkertaista tämä uskominen, rakkaat, on: jos poikkeamme polulta, niin silloin poikkeamme polulta! Otamme matkaevääksi vielä toisen vertauskuvan, jolla haluamme olla tätä kallista asiaa kirkastamassa: Jos ajamme tieltä oikean- tai vasemmanpuoleiseen ojaan, joudumme pois tieltä.


3 kommenttia:

  1. Taannoin kertoiltiin PMS-lehden takalehdellä PMS-lehden juttujen kirjoittamisprosessista, jossa hyvin suorasti ilmaistiin, kuinka monen tarkastusportaan läpi kirjoitelmat menevät ennen julkaisua. Lopputuloksen voimme nähdä mm. ylläolevasta. Mietityttämään vain jäi, mitä alunperin sanoikaan se veli, jonka kerrottiin sanoneen, että tuntuu turvalliselta kun ei tunnista juttua omaksi kirjoituksekseen sen ilmestyessä.

    VastaaPoista
  2. Onhan se turvallisempaa, jos ei tunnista omaa tekstiään...

    VastaaPoista
  3. Joskus ammoin, kun kirjoitukseni vielä Päivämieheen kelpasivat ja ihan niitä pyydettiinkin, kävi tosiaan niin, etten tunnistanut omaa tekstiäni kuin vaivoin. Yhdessä olimme työstäneet tekstiä ja kaikki ilmaisivat olevansa siihen tyytyväisiä. Vaan kun se lopulta ilmestyi, siitä oli silvottu pois koko tekstin ydin, poistamalla pala sieltä ja toinen täältä. Jäljelle jäi pelkkää jargonia; tyhjä kuori. Eikä ollut kyse siitä että alkuperäinen teksti olisi ollut liian pitkä. Se jäi reilusti vajaaksi annetusta merkkimäärästä. Ei ollut kyse siitäkään ettei lehdessä olisi ollut tilaa. Tärkeimmät viestit oli korvattu varalle lähetetyllä täytemateriaalilla. Turvalliseltako sen piti tuntua? Ei. Se tuntui ylikävelyltä.

    VastaaPoista

Näin saamme jäädä yhdessä tälläkin hetkellä uskomaan kommentoijista hyvää.